Obavijesti

Sport

Komentari 57

Strahonja: Suđenje na Poljudu bilo je loše, Slaven je oštećen...

Strahonja: Suđenje na Poljudu bilo je loše, Slaven je oštećen...
1

HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja gostovao je u emisiji 'Stadion' gdje je komentirao sudačke odluke minulog kola 1. HNL. Strahonja smatra da je Slaven Belupo oštećen protiv Hajduka

VIDEO

Predmet mnogih rasprava nakon zadnjeg odigranog HNL kola bilo je suđenje koje ovog puta nije bilo na visokoj razini. Sporna je bila utakmica Hajduka i Slaven Belupa na Poljudu (2-2) koja je obilovala sudačkim pogreškama.

Prva sporna situacija dogodila se u 25. minuti kada je jedan centaršut s lijeve strane pokušao primiti napadač Slavena Matej Jelić, ali ga Hajdukov Borja Lopez ruši, a sudac Marin Vidulin pokazao je na kazneni udarac. Ipak, na intervenciju pomoćnog suca Tomislava Petrovića povukao je odluku te je sudio igranje rukom Mateja Jelića.

'Suci su jako oštetili Slaven Belupo'

- Igrač Hajduka želi izbiti loptu ispred Jelića, ali promašuje i pogađa ga u bedro, ruši mu statiku i ovo je čisti kazneni udarac, ali samo opomena bez žutog kartona jer je vidljivo da je Lopez htio startati na loptu, a ne na igrača - kazao je Mario Strahonja.

Druga situacija dogodila se kod gola Ahmeda Saida u 44. minuti. Prvo je loptu primio Mirko Ivanovski koji pogađa vratnicu, a Said iz drugog plana prati situaciju i posprema je u mrežu.

- Gol Saida nije regularan, uključio se iz nedozvoljene pozicije u akciju. Mogu samo zaključiti da je Slaven Belupo teško oštećen na Poljudu - kazao je nekadašnji sudac Mario Strahonja..

Prokomentirao je Strahonja i crveni karton Erika Janže u remiju Lokomotive i Osijeka (2-2).

- Nema nikakve dileme, Janža je startao direktno u potkoljenicu igrača i sudac je ispravno dosudio ovu situaciju - kazao je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja pohvalivši suca Ivana Bebeka.

Igru Osijeka pohvalio je njihov bivši igrač i stručni komentator HRT-a Igor Cvitanović.

- Osijek je karakterna ekipa, nakon što su dobili crveni karton zaigrali su s trojicom u zadnjoj liniji, preuzeli su rizik i nagradilo ih je golom iz prekida - smatra Cvitanović koji hvali trenera Zorana Zekića.

'Vulić nije želio ove igrače'

Igor Cvitanović nije imao previše riječi hvale za Hajduk koji se novim kiksom protiv Slaven Belupa još više udaljio od od gornjeg doma ljestvice.

- Jako je teško igrati pred praznim gledalištem. Trener je dobio ekipu kakvu nije želio. Sve je to nesretan splet okolnosti i Hajduk jedva čeka zimsku pauzu da se konsolidiraju - kazao je Cvitanović, a slično je govorio i Nikola Jurčević u HNTV-ovoj emisiji 'Treće poluvrijeme'. 

- Hajduk se otpisao iz borbe za gornji dom ljestvice. Situacija na Poljudu je depresivna, treba se razmišljati o slaganju momčadi za sljedeću sezonu - smatra bivši trener Dinama.

- Uvijek se u lijepim ljetnim danima stvori dobar ambijent na tribinama uoči europskih utakmica, a dojma sam da Hajduk u tim trenucima zanemari HNL i onda se uvijek stvori tako velik zaostatak. U tri mjeseca dođu iz potpune euforije u depresiju i to izgleda jako loše. Sportska politika je potpuno promašena - kazao je Nikola Jurčević.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled