Obavijesti

Sport

Komentari 159

Strahuju od 'korone': Hajduk i Dinamo igrat će bez gledatelja?

Strahuju od 'korone': Hajduk i Dinamo igrat će bez gledatelja?
3

Hrvatski nogometni savez čeka signal ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je rekao da će na osnovi epidemiološke slike i opasnosti odlučiti što sa sportskim događajima. U savezu su već razgovarali o korona virusu

VIDEO

U Hrvatskom nogometnom savezu, kako doznajemo, izuzetno su zabrinuti zbog pojave korona virusa u Hrvatskoj. Iz neslužbenih izvora doznajemo da se ozbiljno razmatra mjera koju su morali uvesti i Talijani - igranje utakmica bez gledatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

U Italiji se, podsjećamo, zarazio prvi hrvatski pacijent s korona virusom. Mladić je bio 19. veljače na utakmici Lige prvaka Atalanta - Valencia gdje je, prema španjolskim izvorima, zaraženo barem još četvero navijača Valencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U međuvremenu, Talijani su odlučili da će Inter u Europskoj ligi igrati pred praznim tribinama, kao i šest utakmica idućeg kola Serie A, među kojima je i derbi Juventusa i Intera u Torinu, a bez navijača se do daljnjeg igraju i utakmice talijanskih košarkaških liga.

Ako stožer civilne zaštite, na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošom, odluči da je rizik previsok, to bi značilo da se i najveći derbi HNL-a, Hajduk - Dinamo, 4. ožujka na Poljudu igra bez navijača. 

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Iz HNS-a, kako doznajemo, strahuju od novih slučajeva korona virusa, koji bi gotovo sigurno doveli do zatvaranja stadiona i zabrane okupljanja većeg broja ljudi kao mjere predostrožnosti. Uostalom, na tom tragu je i ministar zdravstva. 

- Kad su u pitanju utakmice ili veći koncerti, mišljenja smo da se ne može generalizirati i ne bi bilo dobro da se zabrane takva događanja, ali da se na osnovi epidemiološke slike i opasnosti, za svaki takav događaj mora se odlučiti hoće li biti događaj održan ili neće - naglašava Vili Beroš.

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

I ovaj vikend igra se kolo HNL-a, među kojima i dva derbija, Osijek - Hajduk (subota, 15 sati) i Dinamo - Rijeka (nedjelja, 17.30).

U HNS-u su razgovarali o korona virusu na Izvršnom odboru, no bilo je tek ovlaš spomenuto jer su do danas u Hrvatskoj potvrđena samo dva slučaja korona virusa, premalo da bi se odgodila utakmica. No, ako se epidemija proširi, a postoje znakovi, sasvim razumno bilo bi da se utakmica igra bez gledatelja.

Osim toga, nije nebitno ni da su dvojica igrača Dinama Izet Hajrović i Mario Gavranović stavljeni pod kućnu karantenu. Hajrovićeva supruga Lejla, naime, boravila je u Milanu na tjednu mode, a u ponedjeljak se par družio s Gavranovićem. Nisu obavili test na korona virus jer nemaju simptome, ali do daljnjega trebaju biti u izolaciji.

Zdravstvena komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Draganom Primorcem objavila je priopćenje vezano za korona virus i upute kojih se klubovi moraju pridržavati.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zdravstvena komisija HNS-a u stalnom je kontaktu s Hrvatskim olimpijskim odborom i UEFA-om glede situacije oko potencijalnog širenja virusa SARS-CoV-2. U skladu s preporukama vrhunskih hrvatskih infektologa te učestalu promjenu situacije oko širenja virusa SARS-CoV-2 predlaže se redovito praćenje uputa MIZ-a RH putem medija te postupanje prema njima.

Najbolja je prevencija mogućeg širenja virusa SARS-CoV-2 daljnje provođenje redovitih higijenskih mjera te zaštite od zaraznih bolesti. Najbolja zaštita igrača i drugih članova ekipa je redovita higijena ruku, upotreba jednokratnih maramica koje treba odmah ukloniti i rana izolacija osoba sa sumnjom na zarazu virusom SARS-CoV-2. Prilikom dolaska igrača molimo Vas da svakog prethodno kontaktirate glede eventualne izloženosti virusu SARS-CoV-2. Molimo Vas da prilikom organiziranja budućih okupljanja uzmete u obzir moguću potrebu za povećanim brojem jednokratnih rukavica, kirurških maski , dezinfekcijskih gelova za ruke u slučaju sumnje na širenje virusa SARS-CoV-2.

Dolaskom na mjesto boravka molimo Vas da provjerite ima li tko od osoblja simptome zaraze virusom SARS-CoV-2 ili je putovao izvan zemlje unatrag dva tjedna te postupite shodno uputama nadležnih ustanova. U slučaju sumnje na zarazu virusom SARS-CoV-2 treba postupiti po uputama MIZ RH te obavijestiti nadležne službe RH ili zemlje u kojoj se nalazite.

U slučaju bilo kakvih upita, Zdravstvena komisija HNS-a Vam stoji na raspolaganju.
 

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet