Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Preživio sam pakao potresa u Japanu, ali zagrebački potres me dotukao kao ništa prije...'

'Preživio sam pakao potresa u Japanu, ali zagrebački potres me dotukao kao ništa prije...'
1

Radi jednostavne stvari, ali radi ih savršeno. Taj savjet dao mi je Mirko Filipović i nikad ga neću zaboraviti. Cro Copova dvorana najbolja je za teškaše, tamo sam se razvio, priča nam MMA borac Satoshi Ishii

VIDEO

Pandemija korona virusa zakočila je društveni život, ali i sport. Ipak, ovih dana sve se polako vraća u normalu, koliko je to moguće, a posebno se to odnosi na MMA.

Strašan posao napravio je Dana White s UFC-om, KSW je borbe održavao u specijaliziranom studiju uz ograničen broj gledatelja, u dvorani ATT-a Dražen Forgač uspio je održati FNC i dva četvrtfinala Armagedona, a dobru priredbu moći ćemo pratiti i u subotu u Njemačkoj (RTL 2). Na EMC-u 5 u Düsseldorfu borba večeri bit će ona između hrvatskog MMA teškašaSatoshija Ishiija (33) i Britanca Stuarta Austina (32).

POGLEDAJTE VIDEO: Satoshi Ishii trenira s djecom

Pokretanje videa...

Satoshi Ishii trenira 02:01

'Potresa sam se strašno uplašio'

- Baš sam sretan što sam dobio priliku ponovno ući u ring, unatoč ovoj situaciji oko korone. O protivniku ne znam puno, ali od svog plana borbe ne odstupam nikad. Naravno da su mi nedostajale borbe tijekom korone, ali trenirao sam redovito. Teško mi je reći koliko sam napredovao kroz treninge, vidjet ćemo na borbi - kazao nam je Ishii uoči borbe.

Prisjetili smo se onih teških vremena tijekom karantene. Kao da nam nije bila puna kapa ovog s koronom, a još se na sve nadovezao potres. Mnogi stanovnici Zagreba osjetili su ga po prvi put u životu, ali ne i Ishii. U Japanu su potresi česti, čak vam SMS-om dođe poruka par sekundi prije potresa, pa tko se spasi...

- Strašno sam se uplašio tijekom potresa. Doživio sam i ranije strašne potrese u djetinjstvu u Japanu, imam traume od toga. Tamo je treslo puno jače nego ovdje, ali i sad sam se jako prepao, ništa vas ne može pripremiti za to. Veliki potres pogodio je Osaku kad sam bio mali, preko 100.000 kuća i zgrada se urušilo - kazao je ljubimac hrvatske publike.

Potres u Kobeu, kako se službeno naziva, jedan je od najrazornijih potresa uopće, a zahvatio je i obližnju Osaku. Zbio se 1995. u 5.46 sati, slično kad i ovaj u Zagrebu. Tlo je podrhtavalo 20 sekundi, a bio je jačine 6,9 po Richteru. Poginulo je 6433 ljudi, a šteta je bila oko 100 milijardi dolara. Ishii i danas ima traume.

U Hrvatskoj je dobio dva nadimka.

- Hobit i Domagoj su nadimci koje sam dobio u ovdje. Stipe Drviš mi je rekao da izgledam kao Domagoj, a Hobit zato jer imam velika stopala - rekao je kroz smijeh.

'Pamtim Mirkov savjet'

Simpatični Ishii u Hrvatsku je prvi put stigao 2017., a već 2019. dobio je hrvatsko državljanstvo. Nedavno je posjetio Japan te nosi samo pozitivne reakcije.

- U Japanu sam zadnji put bio u siječnju. Vjerujte, tamo nitko nije ljut što sam uzeo hrvatsko državljanstvo. Svi to gledaju isključivo kao nešto pozitivno jer vide da sam sad sretan. Često su me u Hrvatskoj znali pitati žalim li što sam uzeo hrvatsko državljanstvo... To ne volim, tim pitanjem izražava se nepoštovanje prema Hrvatskoj! Naravno da sam ponosan na hrvatsko državljanstvo.

Ishii je u Hrvatsku došao nakon dva poraza od Mirka Filipovića. Poslao mu je email u kojem ga je pitao može li mu se pridružiti u Zagrebu, a vjerojatno nije ni sanjao da će mu naš najveći MMA borac svih vremena odgovoriti potvrdno.

- Mirkova dvorana najbolja je za teškaše. Jedan savjet koji mi je dao zauvijek ću pamtiti: 'Radi jednostavne stvari, ali radi ih savršeno'. Takav rad pomogao mi je da izvučem ono najbolje iz seta vještina koji posjedujem.

'Janjetina mora ići s rakijom'

Ishii je prošao Hrvatsku uzduž i poprijeko, a najviše mu se sviđa u...

- Zagrebu! To mi je najdraži grad u Hrvatskoj. Ovo ljeto bio sam u Tisnom na odmoru četiri dana. I tamo mi je bilo krasno, uživao sam u hrani i upoznao sam puno novih prijatelja, jedva čekam otići tamo opet - kaže nam hrvatski borac.

I za kraj, janjetina ili sushi?

- Ajoooj, volim i jedno i drugo. Janica (tako zove janjetinu, op. a.) je vrhunska. Ne mogu izabrati, ali može oboje uz rakiju! - nasmijao nas je simpatični Satoshi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani