Obavijesti

Sport

Komentari 4

Suba im je zajednički mentor: To su moji 'učenici', Livi i Kale

Suba im je zajednički mentor: To  su moji 'učenici', Livi  i Kale
1

DEBITANT I REKORDER S Livakovićem sam trenirao još dok je bio dječak, a Kalinić mi je već godinama suigrač i prijatelj. Redovito se čujemo, neka obojica brane za desetku, kaže Danijel Subašić

VIDEO

Baš negdje pred ručak slijećem u Zadar, a nakon ručka ću s društvom gledati veliki derbi. Kud ćeš većeg gušta. Još da brane Kale i Livi, dva najbolja golmana u HNL-u, sve bi bilo stvarno super, zaželio je Danijel Subašić, koji jako dobro poznaje oba golmana u današnjem derbiju.

Lovre Kalinić (26) dugogodišnji mu je suigrač, prvo u Hajduku, a posljednjih godina u reprezentaciji. U međuvremenu su, naravno, Solinjanin i Zadranin postali veliki prijatelji.

- Svi znamo kakav je Lovre Kalinić golman i što je sve prošao u karijeri. Po meni je sasvim logično da uskoro napravi dobar transfer u inozemstvo i da u budućnosti postane reprezentativna ‘jedinica’. Ma Kale je super, sve velike utakmice branio je vrhunski, tako da bi u jačoj sredini mogao biti samo još bolji - kaže Subašić.

S pet godina mlađim Dominikom Livakovićem (21) Subašić je trenirao u Zadru još dok je današnji debitant na Dinamovu golu bio dječak. Ponovno su se sreli na treninzima uoči Eura u Francuskoj, kad je Livaković bio priključen seniorskoj reprezentaciji kao četvrti golman.

- Livaković je još kao dijete imao sjajnu tehniku, a tijekom godina razvio se u vrhunskoga golmana, što je pokazao na golu Zagreba i mlade reprezentacije - kaže Subašić i nastavlja:

Branio u zadnjoj pobjedi

- Nije lako prijeći u veći klub, ali kad smo se nedavno čuli, rekao sam mu da zaboravi sve što je bilo dosad jer u Dinamu mora krenuti ispočetka. Svjestan je on svega, pametan je dečko, veliki radnik, čvrsto je s obje noge na zemlji i, po meni, bilo je prirodno da on naslijedi Eduarda na golu Dinama.

Iako je jako dobar s obojicom, Subašić će, naravno, navijati za Hajduk, svoj bivši klub.

- Baš ću s guštom gledati jer dolazim u Zadar prije utakmice. Neka obojica brane dobro, za ‘desetku’, ali na kraju neka pobijedi Hajduk - poželio je Subašić, koji je stajao na golu Hajduka u posljednjoj pobjedi Splićana na Maksimiru.

No davno je to bilo, još u rujnu 2008. godine.

- Je, stvarno već jako dugo nismo slavili na Maksimiru. Taj zadnji put ja sam branio, a golove za 2-0 zabili su Gabrić i Ibričić - prisjetio se Subašić.

Pogled na statistiku Hajdukovih golmana u derbijima kaže da su tri legendarna Hajdukova golmana, Stipe Pletikosa, Tonći Gabrić i Ivan Pudar, primili po 20 golova protiv Dinama. Lovre Kalinić primio je - 32! Apsolutni je rekorder. Danijel Subašić samo se nasmijao na taj statistički podatak.

- A što će, godinama već brani u Hajduku, svako malo mu se mijenja praktički kompletna momčad, a u posljednje vrijeme Hajduk je nekoliko puta doživio težak poraz. Tako da nije to do njega, puno više do momčadi - kaže Subašić.

Lovre kao na streljani

I doista, znao je Kalinić primati i po pet golova na Maksimiru, ali za malo je koji sam bio kriv. Često je bio na “streljani”, zabijali su mu i iz peterca... Kale će i danas sigurno imati posla, na Splićanima je da zaposle i Livija. Pa da mentor Suba uživa.

Početnik, ali zna kako s 'bijelima'

13 u 10: Dominik Livaković bio je na golu Zagreba od 2012. te je u tom razdoblju branio deset puta protiv Hajduka i primio svega 13 golova.

Rekorder, ali je znao biti spasitelj

32 u 20: Primio je najviše golova od Dinama od svih Hajdukovih golmana, znao je i kiksati, ali puno češće je spašavao od još težeg poraza.

Dugih osam godina

Kad je Hajduk zadnji put dobio u Maksimiru, zabili su Ibričić i Gabrić, a branio sam ja. sjeća se Danijel Subašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica