Obavijesti

Sport

Komentari 82

Subašić: Idemo probati osvojiti ono što želimo svi, a to se zna...

Subašić: Idemo probati osvojiti ono što želimo svi, a to se zna...

Vraćam se kući, sve znam. Nije sve isto, Hajduk se mijenja, puno je pozitive. Na toj pozitivi ćemo raditi svi skupa. Imao sam tu dosta nastupa, imao sam u Monacu poduži staž, kazao je Subašić po potpisu za Hajduk

VIDEO

U Hajduk je došao 2008. godine kao 24-godišnjak koji je ostvario svoj najveći san. Kao svaki Dalmatinac, sanjao je jednog dana zaigrati za splitski klub. Hajduku je vratio na najbolji mogući način. Osvojio je Kup i igrao grupnu fazu Europske lige, a onda je prije devet godina, željan novih izazova, otišao u Monaco. Sada je odlučio staviti točku na i jedne velike karijere te se vratiti tamo gdje je i sve počelo. Na svoj Poljud.

Pokretanje videa...

Suba razbijač VIDEO

Veliki Danijel Subašić (36) danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim Hajdukom. Nosit će broj jedan, a za klub je odmah otkrio prve dojmove.

- Ne znam kako vam opisati osjećaj. Možda čak i bolji nego kad sam prvi put došao. Drago mi je što sam imao tu čast da se vratim u Hajduk. Vraćam se kući, sve znam. Nije sve isto, Hajduk se mijenja, puno je pozitive. Na toj pozitivi ćemo raditi svi skupa. Imao sam tu dosta nastupa, imao sam u Monacu poduži staž. Vidio svašta i prošao svašta u karijeri - kazao je Subašić na početku svog drugog mandata u Hajduku.

Subašić je u Hajduk stigao iz svog matičnog Zadra 2008. godine te je u sljedeće tri i pol godine za Bijele upisao ukupno 126 službenih nastupa, a pri tom je u 47 utakmica sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Bio je dio momčadi koja je osvojila Hrvatski nogometni kup u sezoni 2009/2010., a sezonu kasnije s Hajdukom je izborio grupnu fazu Europske lige pa 2012. godine otišao u Monaco. Za francuski klub je nastupao do 2020. godine, osvojio francusko prvenstvo i igrao polufinale Lige prvaka, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 44 nastupa te osvojio srebro na SP-u u Rusiji.

U prvom mandatu u Hajduku on je bio taj koji je upijao savjete starijih kolega, a sada će imati drugačiju ulogu. Bit će velika podrška i uzor mlađim suigračima.

Croatia v England

- Tu sam uvijek da pomognem, i meni su pomagali sa savjetima. Naravno da ćemo pomoći. Svi mi koji smo unutra moramo djelovati kao obitelji, kao jedno. Svatko svoj ego mora staviti po strani i da idemo prema tome da Hajduk raste i da bude ono što je. Znam nekoliko igrača, stvorila se dobra vibra, pozitiva oko Hajduka, na tim igračima se gradi Hajduk, s Livajom, Kalinićem, Krovinovićem, i mladima kao što su Biuk Ljubičić, da bude neka mješavina starijih i mladih. Na tome se može puno napraviti. Ekipa je dobra, ali treba vremena - kazao je Subašić.

Suba je došao u Hajduk kao zamjena za Josipa Posaveca koji je operirao rame i neće ga biti na travnjaku oko tri mjeseca. Klub je tražio iskusnog golmana koji će biti rezervna opcija Lovri Kaliniću, a izbor je pao na vječnog pozitivca Subu koji će jako puno donijeti Hajduku, ne samo igrački, već i u atmosferi. Sama njegova pojava u poljudskoj svlačionici značit će ostalim igračima. 

Nakon što je otišao iz Monaca u ljeto 2020. godine, Subašić je bio bez kluba. Imao je nekoliko ponuda, no vratio se u Zadar gdje je trenirao sa svojim rodnim klubom. Kada je stigao Hajdukov poziv, nije dvojio ni trenutka. 

- Bio sam u Zadru, trenirao sam sa svojim Zadrom, ali sam i individualno trenirao stalno. Zaželio sam se nogometa, adrenalina. Fali ti to, a adrenalina na Poljudu nikad ne fali. Vratio sam se kući na pravo mjesto - rekao je Subašić.

S Hajdukom je osvojio Kup, ali vječna želja mu je bila s klubom osvojiti ono na što navijači čekaju od 2005. godine. A to je naslov prvaka Hrvatske. 

- Svi mi navijači želimo trofeje. Kad dođeš tu, pokušavaš dati sve od sebe da doprineseš, nešto osvojiš. Imao sam tu priliku da osvojim Kup, nekad je možda malo, ali ja tu medalju imam kod sebe kući. Uvijek ćemo se sjećati Europske lige. Dobra je pozitiva oko kluba, moramo se nadograđivati i probati ove godine osvojiti nešto što želimo svi, a to se zna - zagonetno je zaključio Subašić i dodatno potpalio euforiju među navijačima Hajduka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu