Obavijesti

Sport

Komentari 293

Hajduk petardom kroz Belišće, Livaja zabio tri, Ljubičić dva

Hajduk petardom kroz Belišće, Livaja zabio tri, Ljubičić dva
5

U osmini finala Hrvatskog kupa Hajduk je s 5-1 pobijedio trećeligaša Belišće. Prvi je put nakon gotovo dvije godine branio Subašić, a gol mu je zabio bivši igrač Rome Silvio Anočić

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtfinale Kupa uvjerljivom 5-1 (2-1) gostujućom pobjedom protiv trećeligaša Belišća.

Trostruki strijelac za Hajduk bio je Marko Livaja (4, 56, 68), dva gola je dodao Marin Ljubičić (35, 58), dok je jedini pogodak za domaće postigao Silvio Anočić (5).

Već nakon prvih pet minuta igre oba sastava su zatresla suparničku mrežu. Hajduk je poveo u 4. minuti kada se u gužvi pred domaćim vratima najbolje snašao Livaja i dva metra pogodio vrata. Čim se krenulo s centra Anočić je uzeo loptu, sjurio se prema gostujućem kaznenom prostoru te potom preciznim prizemnim udarcem svladao Subašića kojemu je ovo bio prvi nastup u nekoj službenoj utakmici nakon gotovo dvije godine. Vratar "vatrenih" sa svjetskog prvenstva u Rusiji posljednji je put među vratnicama u službenoj utakmici stajao još u prosincu 2019. u dvoboju Monaca i Lillea, dok je posljednji službeni nastup za Hajduk prije ovoga imao u prosincu 2011.

Uslijedio je pritisak Hajduka koji je urodio plodom u 35. minuti kada je Ljubičić nakon dodavanja Sahitija preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Stanića.

U nastavku je Hajduk vrlo brzo stvorio osjetnu prednost, u 56. minuti Livaja je iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio za 3-1, dvije minute potom Livaja i Čalušić su odigrao odličan dupli pas nakon kojega je Livaja pronašao nečuvanog Ljubičića kojemu nije bilo teško s tri metra povisiti na 4-1. Konačni rezultat svojim trećim golom Livaja je postavio u 68. minuti nakon dodavanja Sahitija.

Hajduk se tako pridružio Osijeku koji je ranije u utorak osigurao četvrtfinale 2-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv trenutačno drugoplasiranog sastava Druge HNL Rudeša. Osijek su među posljednjih osam odveli Ivan Fiolić (55) i Ramon Mierez (71).

U utorak će još igrati Šibenik - Slaven Belupo, u srijedu su na programu dvoboji BSK - Dinamo, Gorica - Mladost Ždralovi, Rudar Labin - Istra 1961 i Varaždin - Lokomotiva, dok će Oriolik i Rijeka svoj susret igrati 13. studenoga.

Ždrijeb četvrtfinala održat će se u petak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA, HRVATSKI KUP 15.00 , Belišće
Belišće
Anočić 5'
1 : 5
Hajduk
Livaja 4',56', 68', Ljubičić 35', 58'
Sortiranje događaja
90'

Kraj utakmice u Belišću, nadoknade nije bilo.

Splićani su uvjerljivo prošli u četvrtfinale Kupa pobjedom 5-1.

Odmah su se na hajdukovce sjurili najmlađi željni bilo kakvih suvenira...

83'

Sahiti je bio u dobroj prilici za udarac, ali onda se poskliznuo...

75'

Nekolilo je promjena napravio Gustafsson, izvadio Atanasova, Katića i Lovrencsicsa, a uveo Dimitrova, Kačaniklića i Dolčeka.

68'

GOOOOOOOOL! Livaja zabija hat-trick za 5-1 Hajduka!

Sahiti je pronašao Hajdukovog majstora, koji lakoćom rješava situaciju za petardu u mreži Belišća.

62'

Ljubičić definitivno neće dobiti međusobnu utakmicu s Livajom. Vadi Gustafsson dvostrukog strijelca, a uvodi Mlakara.

Komentari 293