Obavijesti

Sport

Komentari 109

Bilić je ostao bez pobjede: Nije bio penal, ali navikli smo na to

Bilić je ostao bez pobjede: Nije bio penal, ali navikli smo na to
2

Činilo se kako će Bilićev West Ham do velike pobjede na King Poweru, no sudac Jonathan Moss u četvrtoj minuti nadoknade dosudio je vrlo dvojbeni penal za domaćine i završilo je 2-2

VIDEO

Samo je Arsenal ove sezone pobijedio Leicester City na King Poweru u Premiershipu. Osim toga, posljednjih pet utakmica "lisice" nisu primile nijedan gol. Činilo se kako će niz neporaženosti prekinuti West Ham United, ali završilo je neodlučeno (2-2).

"Čekićari" su do 95. minute vodili 2-1 i bili nadomak velikog šoka za vodeću momčad prvenstva, no pojavio se Jonathan Moss. Sudac iz Sunderlanda vjerojatno će završiti na popisu sudaca kojima bivši hrvatski izbornik ove sezone itekako može zamjeriti.

Jeff Schlupp bio je na ulasku u šesnaesterac gostiju gdje ga je ramenom dotaknuo Andy Carroll, a Moss je pokazao na penal, na što je Bilić prasnuo u smijeh. I to nije bila prva Mossova, u najmanju ruku, dvojbena sudačka procjena.

- Napravili smo dovoljno da uzmemo tri boda do posljednjih nekoliko sekundi. Teško je bilo sucu s obzirom na publiku, znam kako se osjećao. To nije bio penal, ali navikli smo na to cijele godine - rekao je Bilić nakon utakmice i dodao:

- Pokazali smo karakter i kvalitetu, posebno u prvom poluvremenu. Oni su zabili iz kontre, no mi se nismo raspali. Nakon izjednačenja tražili smo drugi gol i Cresswell je pogodio. Poslije toga se dogodilo što se dogodilo. Zaslužili smo pobjedu.

Cheikh Kouyaté pogodio je obje stative već u prvoj minuti. Sreća nije pomazila West Ham, a domaćini su bili ti koji su prvi došli do vodstva. Jamie Vardy, najbolji strijelac Leicestera, zabio je u 18. minuti na asistenciju N'Gola Kantéa, no u 11. minuti nastavka zaradio je crveni karton i izazvao pravu dramu u završnih desetak minuta na King Poweru.

Andy Carroll u 84. minuti smireno je realizirao penal kojega mnogi suci ne bi ni dosudili nakon što je Reid pao poslije kontakta s Morganom. I tu nije bio kraj šokovima za domaće navijače. Dvije minute potom Aaron Cresswell zabio je fantastičan gol s ruba šesnaesterca i kompletirao preokret - činilo se, i pobjedu West Hama.

 

Leicester je također trebao dobiti penal u 90. minuti kad je Ogbonna povukao Hutha u gostujućem kaznenom prostoru. To za Mossa nije bio penal. Vjerojatno shvativši što je propustio dosuditi, kompenzirao je pogrešku u posljednjem napadu na utakmici dosudivši vrlo, vrlo dvojbeni penal.

José Leonardo Ulloa nije mario za tu odluku i zabio je za konačnih 2-2, što je rezultat koji bi u konačnici mogao biti ključan na putu "lisica" do naslova jer sada imaju osam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama uz utakmicu više. West Ham je, pak, ostao na šestom mjestu s 53 boda, šest manje od Arsenala koji drži željeno četvrto mjesto za "čekićare", i to s utakmicom manje. Čini se da je Europska liga ipak realnost Bilićeve momčadi...

- Isključenje je promijenilo tijek utakmice. Krivim svog igrača, a ne suca. Sudac nije moja briga. Odigrali smo odličnu utakmicu, kao i svaku, sa srcem i dušom, to je nevjerojatno. Ovaj nam je bod psihološki jako važan - poručio je Claudio Ranieri, trener Leicestera.

U sjeni utakmice na King Poweru Liverpool je, nakon velike pobjede nad Borussijom Dortmund, slavio u prvenstvu kod Bournemoutha 2-1 golovima Roberta Firmina (41') i Daniela Sturridgea (45+2'), dok je poraz domaćina ublažio Joshua King (90+3'). Dejan Lovren nije bio ni u zapisniku za Kloppovu momčad koja je učvrtsila osmo mjesto s dva boda manje od West Hama.

Arsenal je još jednom razočarao svoje navijače odigravši samo 1-1 protiv Crystal Palacea, čime je ostao na četvrtom mjestu ljestvice s istim brojem bodova kao i Manchester City. Alexis Sánchez doveo je "topnike" u vodstvo u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a bod gostima spasio je Yannick Bolasie devet minuta prije kraja.

Premiership, 34. kolo:

  • Leicester City - West Ham United 2-2
  • Bournemouth - Liverpool 1-2
  • Arsenal - Crystal Palace 1-1
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...