Obavijesti

Sport

Komentari 63

Sudac Benković: Zaletio se na mene, samo sam branio glavu!

Sudac Benković: Zaletio se na mene, samo sam branio glavu!
1

Iz Omladinca iz Niza tvrde kako je sudac Hrvoje Benković (24) napao njihovog igrača Matiju Garaja. No, sam Benković nam je otkrio kako se Garaj zaletio na njega, a on je samo branio svoju glavu

VIDEO

NK Omladinac Niza klub je koji se natječe u Drugoj županijskoj ligi Našice i protekli vikend su imali gostovanje kod Sloge iz Podgorača. A u Podgoraču su gledatelji svjedočili sramotnim scenama. Kako iz Omladinca tvrde, 'glavni sudac udario je igrača Matiju Garaja u glavu zbog čega je ovaj završio u bolnici'. No cijela priča ima, naravno, i drugu stranu. Onu prozvanog suca.

Sudac Benković: Napali su me gostujući trener i igrač!

Hrvoje Benković shrvan je te kaže kako je njegova karijera nogometnog suca - vjerojatno gotova. Nemile scene odvijale su se nakon posljednjeg zvižduka.

- Napala su me dvojica, prvo je na mene krenuo trener, a onda i igrač. Ja sam mirno stajao i trenera su zaustavili igrači, no spomenuti igrač je uspio zaobići gužvu i probiti se do mene. Rukom sam branio glavu, a on je naletio na moj lakat i pao na pod. Odmah je nastala gužva, no nakon što se ustao ponovno me napao i udario me šakom. Vikao sam: 'Zovite policiju!' Ma znate što, strašne stvari se događaju zadnjih pet kola - rekao nam je Benković.

Sudac Hrvoje Benković (24) je bivši nogometaš, a od proljeća je trebao u 1. ŽNL. Suđenje, kaže, odlazi u prošlost.

- Zgadilo mi se sve totalno i uništilo karijeru. Imamo svjedoke. Svi su sve vidjeli, razočaran sam.

Kako iz sudačkih krugova saznajemo Hrvoje spada u red najperspektivnijih mladih sudaca u Slavoniji.

Iz Omladinca tvrde: Igrač mu je prišao uz verbalni prigovor

Omladinac iz Nize izvjestio je o incidentu u statusu na svom Facebook profilu kojeg prenosimo u cijelosti:

'Matija Garaj nalazi se u bolnici u Osijeku i morati će ići na operaciju jagodične kosti nakon ozljede koju mu je nanio glavni sudac utakmice jučer u Podgoraču. Još bi shvatili da ga je Matija prvi udario, a prilazio mu je samo sa namjerom usmenog prigovora na suđenje. Ovako ne možemo nikako opravdati nasilje suca koji ga je odmah dočekao nalaktio i udario, a fizički je bar 15 kg jači i za glavu višlji od našeg igrača. 
 
Također nije nam jasna uloga delegata koji je u zapisnik utakmice unio krive podatke, a gdje je optužio i drugog našeg igrača Flokija za udaranje suca, a koji se nalazio u tom trenutku 10-tak metara dalje za što ima i svjedoke i nije imao nikakav kontakt sa sucem. 
 
Opet se provlači pitanje čemu delegati na utakmicama, a koji i tako nikad ništa ne vide. Rijetko kada suce ocijene negativnom ocjenom unatoč njihovom lošem suđenje i u našem slučaju u zapisnik upišu netočno podatke, a vjerojatno sa namjerom da se nekog zaštiti i opravdana na uštrb drugih koji su najmanje krivi i došli su igrati samo nogomet. 
 
Sa takvim ljudima u nogometu i lošim sucima skupljenim s brda i dola, nogomet na žalost može samo umrijeti. Sve to ide dok se ne desi ovakva situacija, gdje je dečko mogao ostati invalid zbog jednog nadobudnoga suca, koji si je svašta umislio i vjerojatno došao po zadatku na utakmicu, za svaki slučaj sudeći čak tri penala od kojih jedan smiješan, a jedan dvojben po mišljenju većine gledatelja. 
 
Pitanje koje se opet provlači: Do kada ovako? Zar mora netko poginuti da bi pojedincima iz guzice došlo u glavu da je nogomet plemenita igra iz koje bi bar u nižim ligama trebalo maknuti novac i plaćanje igrača i to molim u 6. ligi. Kako to objasniti današnjoj djeci, pogotovo 50-tak naših koji igraju nam u mlađim kategorijama? Reći će da to nema smisla i otići u drugi sport ili još gore prestati se baviti istim. Zar je to cilj?? Nakon svega ostaje gorak okus koji će se još dugo provlačiti. 
 
Na kraju Matiji želimo brz oporavak i povratak kući.'

Kolumna onako na prvu loptu....... Kako uspijevamo saznati Matija Garaj nalazi se u bolnici u Osijeku i morati će ići...

Posted by Nk Omladinac Niza on Monday, November 7, 2016

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade