Obavijesti

Sport

Komentari 155

Dinamu poništili regularan gol, suci pogrešno primjenili VAR tehnologiju na Hajduk - Osijek

Dinamu poništili regularan gol, suci pogrešno primjenili VAR tehnologiju na Hajduk - Osijek

Dinamu je poništen regularni gol protiv Hrvatskog dragovoljca, a Fran Jović i ekipa pogrešno su primijenili VAR na derbiju kola, Hajduk - Osijek. Usprkos tome, Komisija je "iznimno zadovoljna suđenjem glavnog suca"

VIDEO

Na posljednjoj Komisiji nogometnih sudaca HNS-a donijeta je odluka o redovnom tumačenju i interpretaciji pojedinih situaciji s utakmica HT Prve lige, smatrajući to najprimjerenijim načinom komuniciranja. 

Sudačka komisija tako je ustvrdila kako je Dinamu poništen regularan gol protiv Hrvatskog dragovoljca iz 9. minute, kao i da je nogometaš Dragovoljca Lukić trebao zaraditi drugi žuti karton, odnosno isključenje u 58. minuti.

Hrvatski dragovoljac i Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

A što je sa situacijom kod penala Osijeka? Kazneni udarac ponovljen je po pravilu, a prekršaj Lovrencsicsa za koji je Nenad Bjelica urlao da mora biti drugi žuti, označen je kao nedovoljno oštrim za javnu opomenu. Komisija je također ustvrdila da je VAR pogrešno primijenjen, upravo ono što je i govorio Bjelica nakon utakmice...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sudačku analiza KNS HNS-a 20. kola HNL-a prenosimo u cijelosti:

Hrvatski dragovoljac - Dinamo (0-2)

Glavni sudac: Dario Kulušić. Pomoćni suci: Luka Pajić i Vice Vidović.

9. minuta: Neispravna odluka drugog pomoćnog suca u interpretaciji Pravila II. Neispravno postupanje suca utakmice koji je zaustavio igru, prije nego je lopta ušla u vrata, rezultira nepriznavanjem ispravno postignutog pogotka GNK Dinamu. VAR nije mogao intervenirati.

25. minuta: Ispravna procjena suca. Nema prekršaja kažnjive igre rukom unutar kaznenog prostora kad je lopta, odbijena od podloge, pogodila braniča gostujuće momčadi u ruku, koja se nalazila u potpuno prirodnom položaju.

39. minuta: Ispravna signalizacija kažnjivog zaleđa drugog PS nakon postignutog pogotka. Odluka ispravnosti potvrđena VAR provjerom.

58. minuta: Sudac nije prepoznao nesmotreni prekršaj prethodno opomenutog igrača HD br. 4, koji je, sukladno PNI, trebao biti drugi put opomenut i isključen iz igre.

Hajduk - Osijek (0-0)

Glavni sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Luka Pušić.

11. minuta: Sudac utakmice donosi ispravnu odluku o kaznenom udarcu, kao i o ponavljanju izvođenja Kaznenog udarca za Osijek, jer su igrači obje ekipe ušli u kazneni prostor prije nego je kazneni udarac izveden. Pogrešna primjena VAR tehnologije kad je kazneni udarac izveden tako da su igrači obje ekipe ušli u kazneni prostor prije nego je kazneni udarac izveden.

70. minuta: Ispravna i korektna odluka suca i 4. suca slijedom incidenta blizu uzdužne crte. Start igrača br. 26 HNK Hajduk, procijenjen kao “prekršaj“, ispravna je odluka sudaca. Sukladno smjernicama PNI start ovakve prirode, jasne borbe za loptu, ne smatra se “nesmotrenim prekršajem“ obavezno kažnjivim opomenom.

KNS HNS izražava iznimno zadovoljstvo suđenjem glavnog suca na ovoj iznimno zahtjevnoj utakmici.

Gorica - Šibenik (2-3)

Glavni sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Hrvoje Radić i Anto Marić.

12. minuta: Ispravna procjena i odluka pomoćnog suca. Nema “kažnjivog zaleđa” u izazovnoj situaciji i neposredno prije nego što je momčad NK Gorica postigla pogodak. Pomoćni sudac je vrlo dobro pozicioniran u prvom djelu akcije te koncentriran za drugu ispravnu odluku u nastavku iste akcije.

21. minuta: Vrlo zahtjevna i ispravna procjena suca utakmice. Nema prekršaja kad igrač NK Gorice pada u kaznenom prostoru HNK Šibenik. Vidljivo je da branič ispravno izbija loptu bez prekršaja iz PNI.

Gorica i Šibenik sastali se u 12. kolu HT Prve lige

72. minuta: Ispravna procjena suca utakmice. Nema prekršaja kada napadač NK Gorica u kaznenom prostoru gostujuće momčadi, nakon neospornog, ali vrlo laganog kontakta, pada na travnjak. Vrlo dobro pozicioniran sudac utakmice, procijenio je u terenu za igru da ovaj kontakt nije dostatan za prekršaj.

Slaven Belupo - Lokomotiva (2-1)

Glavni sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Dino Knez i Ivan Janić.

2. minuta: Dobro pozicionirani sudac ispravno procjenjuje da se ne radi o prekršaju za kazneni udarac nakon duela napadača SB broj 19 i obrambenog igrača Lokomotive broj 5.

44. minuta: Sudac je nakon VAR intervencije donio ispravnu odluku da se radi o kaznenom udarcu za Slaven Belupo i opomenuo igrača Lokomotive broj 20.

71. minuta: Prekršaj već prethodno opomenutog igrača Lokomotive br. 4. u PNI ne pronalazi opravdanje za izricanje druge opomene, odnosno isključenja.

Rijeka - Istra (1-0) 

Glavni sudac: Jakov Titlić. Pomoćni suci: Goran Perica i Željko Bučar.

Sudac utakmice je vrlo dobro odgovorio na sve izazove utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.