Obavijesti

Sport

Komentari 82

Sudačka komisija potvrdila: Bel oštetio Goricu u korist Hajduka

Sudačka komisija potvrdila: Bel oštetio Goricu u korist Hajduka

Sudac utakmice neispravno je dosudio kazneni udarac. VAR sudac, analizirajući odluku, ustanovio je da ne postoji prekršaj PNI te da je sudac ovom odlukom počinio jasnu i očitu pogrešku, priopćili su

VIDEO

Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu 13. kola SuperSport HNL-a te se osvrnula na situacije iz tri utakmice odigrane prošlog vikenda. 

Pokretanje videa...

Hajduk i Dinamo remizirali na Poljudu 01:41

Komisija je zaključila da je Gorica u susretu protiv Hajduka oštećena jer je sudac Dario Bel isključio igrača i dosudio penal za Hajduk. Wague je kao zadnji igrač srušio Biuka u svom šesnaestercu zbog čega mu je Bel pokazao izravni crveni karton, a Hajduku dodijelio penal kojeg je Livaja promašio. 

Gorica-Hajduk (0-1)

Sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Kruno Šarić. VAR sudac: Tihomir Pejin.

"35. minuta: Sudac utakmice neispravno je dosudio kazneni udarac. VAR sudac, analizirajući odluku, ustanovio je da ne postoji prekršaj PNI te da je sudac ovom odlukom počinio jasnu i očitu pogrešku. Ispravna intervencija VAR suca omogućava OFR pregled snimke i korekciju prethodno donesene neispravne odluke".

Velika Gorica: HNK Gorica i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

"48. minuta: Intervencija VAR suca nakon OFR pregleda snimke inicira dosuđivanje kaznenog udarca. Posljedično isključenje igrača Gorice neispravna je interpretacija suca utakmice u prosudbi izgledne ili obećavajuće prilike. KNS HNS-a razmatrani incident, temeljem smjernica PNI-e, ne smatra jasnom i očitom pogreškom suca utakmice. Sukladno tome, intervencija VAR suca je neopravdana, neispravna, suprotna protokolu. VAR sudac propustio je tijekom OFR pregleda snimke ponuditi sucu utakmice incident u APP koji prethodi dosuđivanju kaznenog udarca, a sastavni je dio kompletnog izazova".

Velika Gorica: HNK Gorica i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Osijek-Istra 1961 (2-0)

Sudac: Goran Pečarić. Pomoćni suci: Ivan Mihalj i Anto Marić. VAR sudac: Igor Pajač.
"84. minuta: Procjena suca utakmice i dosuđivanje kaznenog udarca neispravna je odluka. Incident u kaznenom prostoru Istre 1961 i kontakt između napadača i braniča, smjernicama PNI-e, ne smatra se prekršajem. VAR sudac opravdano intervenira i omogućava sucu utakmice OFR pregled incidenta nakon čega sudac korigira prvotnu odluku i igru nastavlja ispravno spuštanjem lopte."
"90.+3 minuta: Sudac utakmice neispravno je interpretirao izazov obećavajuća/izgledna prilika za postizanje pogotka i opomenuo braniča Istre 1961. Razmatrajući da se napadač Osijeka, kontrolirajući loptu, kreće u smjeru suparničkih vrata te da njegov dolazak u priliku za postizanje pogotka ne može spriječiti ni jedan suparnički igrač, prekršaj braniča Istre 1961 smatra se prekršajem u "izglednoj situaciji za postizanje pogotka" disciplinski kažnjiv isključenjem. Ispravna intervencija VAR sobe omogućava sucu promjenu odluke i ispravno isključenje igrača Istre 1961."

Osijek: Utakmica 13. kola Prve HNL, NK Osijek - NK Istra 1961.

Dinamo-Varaždin (3-1)

Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Sanja Rođak-Karšić i Nikola Kečkiš. VAR sudac: Ivan Bebek. 
"63. minuta: Sudac utakmice nije prepoznao prekršaj igrača Dinama u APP prije postizanja pogotka. Nakon intervencije VAR suca pogodak opravdano nije priznat. Igrač Dinama “izvan borbe za loptu“ nesportski je stekao prednost prekršajem guranja suparničkog braniča."

"90.+1 minuta: Ispravna intervencija VAR suca inicira dosuđivanje kaznenog udarca. Nedovoljno kvalitetno pozicioniran sudac nije ispravno procijenio incident kad je branič Varaždina unutar vlastita kaznena prostora sapleo suparnika. Nakon pregleda OFR snimke sudac ispravno dosuđuje kazneni udarac."

Zagreb: Dinamo i Varaždin u 13. kolu Prve HNL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled