Obavijesti

Sport

Komentari 415

Spektakularno polufinale na Etihadu: City slavio u golijadi, Benzema ostavio nadu Realu

Spektakularno polufinale na Etihadu: City slavio u golijadi, Benzema ostavio nadu Realu
6

City je svladao Real s 4-3 u polufinalnom susretu LP. Domaćini su poveli golom De Bruynea, a vodstvo je povećao Jesus. Za City su zabili još Foden i Silva, a za Real je dva gola zabio Benzema i jedan Vinicius Jr.

Nevjerojatnu su prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka odigrali nogometaši Manchester Cityja i madridskog Reala na Etihadu. City je pobijedio 4-3 (2-1).

Pokretanje videa...

Santiago Bernabeu 00:53

Od samog početka, od prvog gola u drugoj minuti, Manchester City je bio u stalnoj prednosti. Vodio je 2-0, 3-1 i 4-2, ali su se Madriđani stalno vraćali i spuštali zaostatak na jedan gol što garantira novu sjajnu utakmicu u uzvratu. Taj se dvoboj igra iduće srijede.

Utakmica je počela savršeno za Manchester City jer od druge minute domaćin je vodio. Mahrez se prošetao kraj nekoliko igrača Reala te je savršeno ubacio loptu pred suparnička vrata. Tamo je kraj Carvajala glavom loptu lijepo zahvatio De Bruyne i pogodio za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester City v Real Madrid

Vrlo brzo nakon toga, u 11. minuti, već je bilo 2-0. Foden i De Bruyne su kombinirali, a ubačenu loptu je primio Gabriel Jesus koji je izvrtio Alabu i zabio za 2-0.

Primljeni golovi su vidno uzdrmali Madriđane, a Manchester City je imao potpuno prevlast u posjedu lopte. Ipak, vremenom se Real počeo izvlačiti iz domaćih ralja i prijetiti. No, ostavljalo je to još više prostora domaćinu pa su tako do 30. minute nove dvije sjajne šanse imali igrači Cityja. Udarci Mahreza i Fodena prolazili su vrlo blizu Realovog okvira vrata.

Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester City v Real Madrid

No, očigledno je bilo kako Real sve bolje stoji na terenu i iz prve prave opasnosti gosti su smanjili, a tada, u 33. minuti, opet je Karim Benzema dokazao koliko mu malo treba za pogodak. Mendy je ubacio, a Benzema je iz poluvoleja zahvatio loptu i smjestio je uz vratnicu. Bio je to njegov trinaesti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

U ludom ritmu je završeno prvo poluvrijeme, s brojnim šansama na obje strane, a još je bombastičnije bilo u drugom poluvremenu. Odmah na startu Mahrez je, u situaciji jedan na jedan malo iskosa, pogodio vratnicu, a nakon odbijene lopte Foden nije uspio zabiti za 3-1.

Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester City v Real Madrid

No, bio je Foden smiren u 53. minuti kada je izazvao novu erupciju na stadionu, ali samo dvije minute kasnije spustio je Real opet minus na jedan pogodak. Cityjevu visoko postavljenu obranu probio je Vinicius Junior koji se sjurio sve do suparničkih vrata i smanjio na 2-3.

Smirila se potom igra, ali sve je to bio samo smiraj za novi završni udar na obje strane. Opet je prvi nasrnuo Manchester City, a u 74. minuti je, nakon puštene prednosti, Bernardo Silva plasirao loptu za 4-2. Novu je šansu potom propustio Mahrez, a u 82. minuti dogodilo se novo smanjenje.

Champions League - Semi Final - First Leg - Manchester City v Real Madrid

Nesretno je lopta u domaćem šesnaestercu pogodila Laportea u ruku, a Benzema je, kako bi se upotpunila ova sjajna utakmica, 'panenkom' s bijele točke pogodio za smanjenje na 3-4.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić za Real je igrao do 79. minute kada je zamijenjen.

U srijedu, također od 21 sat, prvu polufinalnu utakmicu na Anfieldu igraju Liverpool i Villarreal, dok će Madriđani i Manchester City uzvrat na Santiago Bernabeu odigrati iduće srijede (4. svibnja).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Polufinale Lige prvaka 21.00 , ETIHAD
Manchester City
De Bruyne 2' Jesus 11' Foden 52' Silva 74'
4 : 3
Real Madrid
Benzema 32' Vinicius J. 55' Benzema 81'
Sortiranje događaja
90'+3

Kraj utakmice na Etihadu.

90'+3

Fernandez je dobio žuti karton.

90'

Četvrti sudac pokazao je još tri minute sudačke nadoknade. 

87'

Zamjena u redovima Reala. Iz igre izlazi Vinicius Jr., a ulazi Asensio.

85'

Fernandinho je dobio žuti karton.

Komentari 415