Obavijesti

Sport

Komentari 346

Teška, ali važna pobjeda: 'Bili' slomili Iasi golom moćnog Zoe!

Teška, ali važna pobjeda: 'Bili' slomili Iasi golom moćnog Zoe!
4

GOTOVO JE! Hajduk je uspio u teškoj i mučnoj utakmici slomiti otpor rumunjskog Iasija. Golom Francka Zoe Ohandze u 90. minuti posve su ugasili nade Rumunja

VIDEO

Dobro je, Hajduk je uspio. Uz dosta muke i grča pred dvadesetak tisuća ljudi na Poljudu upisali su pobjedu 2-1 protiv rumunjskog Iasija. Ukupnih 4-3 poslije 180 minuta otvorili su put Splićanima u treće pretkolo gdje ih čeka ukrajinska Oleksandrija. 

Uoči utakmice, Pušnik je najavljivao otvoreni Hajduk, dok su se gosti odlučili za rezerviraniji pristup što se na kraju i realiziralo. Međutim, 'bili' danas nisu bili na nivou, kao niti u Rumunjskoj uostalom.

Majstorija Frana Tudora brzo je 'poništena' zbog mlake Hajdukove obrane

Hajduk je počeo autoritativno pokušavajući kroz posjed u startu stvoriti šansu za gol, ali Iasi se dobro branio u početnih dvadesetak minuta. Prijetio je Sušić iz daljine, no svaki bi pokušaj kontranapada Rumunja djelovao opasno po ponovo nesinkronizirano te nesigurnu obranu Hajduka.

Međutim, u 22. minuti proključao je Poljud. Poslije ubačaja s desne strane, Jefferson je uspio prebaciti loptu do Frana Tudora koji se lijepo snalazi ispred Branka Grahovca te efektno poentira za vodstvo domaćih. 

Nije dugo trajalo veselje. Četiri minute poslije, Rumunji 'pletu' mrežu u šesnaestercu 'bilih', obrambeni igrači djeluju neodlučno i mlitavo što Iasi rutinski kažnjava.

Ciucur zabija kroz gužvu u lijevi kut golmana Stipice koji se nije stigao ni snaći. Za Torcidu je to značilo da treba 'ubrizgati' dodatni impuls svojim pulenima, pa su poslije 1-1 dodatno pojačali podršku svojim pulenima.

Ipak, kompletna defenzivna igra Hajduka najveća je šansa Rumunja. Svaki prelazak centra gostiju sije opasnost u redovima Pušnikove momčadi, uglavnom su spašavali Jefferson i Milić startovima u posljednji trenutak.

U 44. minuti Nižić je došao do velike šanse. Poslije kornera Hajduka, Grahovac je otišao u prazno, stoper 'bilih' tukao je glavom, ali preko gola.

Nesadržajno drugo poluvrijeme

Ponovo je reagirao Pušnik s klupe kao u Rumunjskoj. Uveo je Francka Ohandzu umjesto Saida odmah u 46. minuti kako bi pojačao napadačku igru. Do 57. minute praktički se ništa nije događalo, a onda je Iasi imao sjajnu šansu za vodstvo.

Lijepo su izigrali obranu Hajduka, došli u poziciju za šut na desetak metara od Stipice. Uputili su udarac, no na crti se našao Jefferson i spasio 'bile' sigurnog gola.

Osvježavao je momčad Pušnik, ulazili su Toma Bašić za Sušić te Bilij za Jeffersona kako bi se pojačala razina trke u veznoj liniji. Pomoglo je to Hajduku dakako, tempo je bio u rapidnom padu dok su Rumunji pokušavali prijetiti u polovici Splićana. Mora se priznati, bilo je to vrlo nesadržajno poluvrijeme s obje strane. 

Klasa je klasa: Ohandza može sam protiv svih

U trenucima kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, 'ukazao' se neuhvatljivi i moćni Franck Zoa Ohandza. Dobio je konačno jednu loptu u dobroj situaciji, odgurnuo i svog igrača (Tudora), pobjegao protivničkoj obrani te neobranjivo matirao Grahovca za veliko slavlje na Poljudu. Klasa je klasa...

Hajduk je tako upisao pobjedu koja će značiti našem cjelokupnom nogometu zbog koeficijenta, a to se još može poboljšati jer njihov idući protivnik, ukrajinska, Oleksandrija, ne bi trebala predstavljati veliku opasnost.

No, polako, 'bili' tek moraju sanirati neke 'dječje bolesti', poput nesigurne obrane i prevelike pasivnosti u igri za vrijeme posjeda protivnika. 

DRUGO PRETKOLO KVALIFIKACIJA ZA EUROPSKU LIGU:

Hajduk - CSMS Iasi 2-1 (Tudor 22', Ohandza 90' / Ciucur 26')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao