Obavijesti

Sport

Komentari 307

Dinamo pregazio Dragovoljac: Večer za pamćenje Lovre Majera

Dinamo pregazio Dragovoljac: Večer za pamćenje Lovre Majera

Četiri komada primio je Hrvatski dragovoljac, a vrlo lako moglo je biti i više da Šubarić nije branio čuda. Briljirao je Lovro Majer s dva gola i asistencijom, Bulat je debitirao, Šutalo odigrao jako dobro...

Nogometaši Dinama svladali momčad Hrvatskog dragovoljca s uvjerljivih 4-0 (2-0) u prvoj utakmici 2. kola HT Prve lige odigranoj u petak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Dvostruki strijelac za aktualne hrvatske prvake bio je Lovro Majer, koji je pogađao mrežu u 19. i 53. minuti, a po jednom su se u strijelce upisali Josip Šutalo u 35. minuti i Mario Gavranović u 49. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo predstavio dresove

Pokretanje videa...

DInamo predstavio nove dresove VIDEO

Nakon šokantnog poraza (0-2) na otvaranju nove sezone Prve HNL na Maksimiru od Slaven Belupa, izabranicima Damira Krznara trebala je uvjerljiva izvedba i pobjeda u dvoboju s povratnikom u prvoligaško društvo. Hrvatski dragovoljac je od početka dao do znanja da se neće nadigravati s Dinamom i da će čuvanje mreže biti prioritetni zadatak za momčad pod vodstvom Miroslava Kuljanca.

Dinamo i Hrvatski dragovoljac sastali se u 2.kolu 1.HNL

U prvih 15 minuta je formalno domaćinima na stadionu u Kranjčevićevoj to uspijevalo, ali prvu ozbiljniju akciju na utakmici Dinamo je pretvorio u pogodak. U 19. minuti Josip Šutalo je ubacio s desne strane i vidio samog Lovru Majera na suprotnoj stativi. Ponajbolji Dinamov igrač na početku sezone primio je loptu i s ruba peterca pogodio mrežu.

Bio je to početak muka za golmana i kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića koji je odličnom intervencijom u 34. minuti spriječio Majera u postizanju drugog pogotka. No, minutu poslije bio je nemoćan. Majer je s lijeve strane kaznenog prostora ubacio na pet metara, gdje je Josip Šutalo nadvisio sve igrače Dragovoljca i glavom poslao loptu u mrežu.

Dinamo i Hrvatski dragovoljac sastali se u 2.kolu 1.HNL

Do kraja poluvremena Šubarić je u 39. minuti nogom obranio još jedan opasan udarac Majera, a 42. minuti domaćeg golmana nije uspio svladati ni Luka Menalo udarcem glavom.

Samo osam minuta igre u drugom poluvremenu trebalo je Dinamu da udvostruči prednost ostvarenu u prvom dijelu. Već u 49. minuti Marko Bulat, koji je ušao na poluvremenu i debitirao, je po lijevoj strani sjajnom loptom proigrao Bartola Franjića koji se sjurio prema kaznenom prostoru i ubacio u sredinu prema Mariju Gavranoviću. Švicarski reprezentativac je 'lažnjacima' izbacio dvojicu domaćih braniča i sa sedam metara lakoćom po treći put svladao Šubarića.

Dinamo i Hrvatski dragovoljac sastali se u 2.kolu 1.HNL

Na novi pogodak trebalo je čekati samo četiri minute. Akcija je krenula po desnoj strani, da bi završila kod usamljenog Luke Ivanušeca na lijevoj strani kaznenog prostora. Ovaj je odlučio uputiti oštru loptu prema vratima, koju je Šubarić samo okrznuo. Majer je podmetnuo nogu i koljenom loptu skrenuo u mrežu za svoj drugi, a Dinamov četvrti pogodak na utakmici.

Iako je nakon toga Dinamova inicijativa malo oslabila, Krznarova momčad je u još nekoliko navrata stvorila dobre prilike, ali je Šubarić u svim tim situacijama izašao kao pobjednik i opravdao status najboljeg igrača domaće momčadi, unatoč tome što je četiri puta morao po loptu u mrežu.

Utakmicu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici sudio je Ante Čuljak iz Zagreba.

Dinamo se pobjedom privremeno smjestio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s tri boda, koliko ima i prvoplasirani Osijek te Istra 1961, Rijeka i Slaven Belupo, dok je Hrvatski dragovoljac na zadnjem mjestu bez boda iz dvije utakmice i s gol-razlikom 1-7.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo HNL-a 20 sati , Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb
Dragovoljac
0 : 4
Dinamo
Majer 19', 53', Šutalo 35', Gavranović 49'
Sortiranje događaja

KRAJ U KRANJČEVIĆEVOJ!

Sudac Čuljak ipak je produžio susret dvije minute iako nije bilo potrebe za time. Utakmica je odavno riješena, ponajviše briljantnom izvedbom Lovre Majera, koji je na koncu proglašen igračem utakmice.

Zabio je nakon fantastičnog ubačaja Šutala, zatim mladom stoperu Dinama uzvratio odličnom asistencijom 'u trepavicu', a potom zabio i drugi na susretu.

Razigravao je, počinjao i završavao akcije... Dinamova 'desetka' odigrala je za deset.

'Plavi' su se tako u kombiniranom sastavu pošteno nazabijali i dodatno poboljšali atmosferu uoči uzvrata s Omonijom u 2. pretkolu Lige prvaka.

Što se tiče Dragovoljca... Bila je to prilično neuvjerljiva izvedba.

90'

Igrat će se još dvije minute nadoknade.

88'

Dinamo kombinira, sada već igra kao da je na prijateljskoj utakmici i polako susret privodi kraju.

Ivanušec je prijetio, ali udarac je završio u bloku, a zatim i pokušaj ubačaja Menala.

79'

Gužva u šesnaestercu domaćina! Tamo je Menalo poslao loptu na peterac, Petković je stizao, ali Šubarić je bio brži. 

74'

Prisilna zamjena, iz igre je izašao Marko Bašić napuknuta nosa, a zamijenio ga je prezimenjak Jakov. Inače, Jakov Bašić je brat blizanac nekadašnjeg igrača Hajduka Tome Bašića.

Komentari 307