Obavijesti

Sport

Komentari 120

Sudario se s Vettelom u prvom krugu pa opet slavio u Monzi!

Sudario se s Vettelom u prvom krugu pa opet slavio u Monzi!
1

UDARAC ZA FERRARI Talijani su imali 1-2 na startu domaće utrke, ali su ostali bez pobjede. Slavio je Hamilton, a Vettel je završio tek četvrti i sada zaostaje 30 bodova za Britancem

VIDEO

Četvrti put u posljednjih pet godina, peti u posljednjih sedam. Lewis Hamilton ponovno je šokirao domaće navijače i sa svojim Mercedesom osvojio Veliku nagradu Italije u Monzi.

Drugi je završio Kimi Raikkonen, koji je startao s pole pozicije dok je treći bio Valtteri Bottas. Sebastian Vettel završio je četvrti i sada je njegov zaostatak za vodećim Hamiltonom velikih 30 bodova.

Formula One F1 - Italian Grand Prix

Ferrarijevci su se konačno imali čemu nadati. Kimi Raikkonen je u dramatičnim kvalifikacijama srušio rekord najbržeg kruga Formule 1, koji je prije njega držao Juan Pablo Montoya, i osvojio pole poziciju dok je iza startao Vettel. Hamilton je startao treći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ferrari je na domaćem Grand Prixu posljednji put slavio davne 2010. godine. Tada je Fernando Alonso pobijedio ispred Jensona Buttona u McLaren-Mercedesu i momčadskog kolege Felipea Masse. Bila je to sezona u kojoj je Sebastian Vettel stigao do svojeg prvog naslova ispred Alonsa ostavivši ga iza sebe za četiri boda.

A odmah na startu bilo je svega. Hamilton je napao Vettela na prvom zavoju, koji je pak pokušao proći Raikkonena. Svi su krenuli vrlo agresivno i na koncu se dogodio incident. Ni Hamilton ni Vettel nisu htjeli promijeniti putanju pa je došlo do kontakta, Vettel se izvrtio i pao na 18. poziciju. Hamilton je tada uspio prestići Kimija, no Finac mu je vrlo brzo vratio.

Raikkonen je vodio većinu utrke. Bottas je ostao na stazi kada je Kimi prvi put ulazio boks pa je izbio na čelnu poziciju. Kimi se nakon izlaska iz boksa našao u sendviču između dva vozača Mercedesa premda je imao dovoljnu prednost ispred Hamiltona.

No, Hamilton se nevjerojatno brzo približio. Razlog je što Raikkonen nikako nije mogao proći Bottasa, ovaj ga je kočio pa je Britanac Kimiju došao na svega šest stotinki razmaka. Četiri kruga trajala je opsada Ferrarijeva vozača, ali Hamilton ga nije uspio prestići i nakon što je Bottas u 37. krugu prvi put otišao u boks, Raikkonen se vratio na čelnu poziciju.

No, ključni trenutak dogodio se u 45. krugu kada je Hamilton ipak uspio prestići Finca nakon što je stekao dovoljno brzine na ciljnoj ravnini pa na ulasku u prvi zavoj ostavio suparnika iza sebe.

Bio je to početak kraja nadanja Ferrarija i velika pobjeda za Lewisa Hamiltona, koji, čini se, nezaustavljivo juri prema novom naslovu svjetskog prvaka. Bila je ovo njegova 68. pobjeda u karijeri. Impresivno, voljeli ga ili ne.

U redoslijedu vozača Hamilton sada ima 256 bodova, drugoplasirani Vettel ima 226, a trećeplasirani Raikkonen 164. Do kraja sezone ostalo je još sedam utrka, a sljedeća je na rasporedu 16. rujna, kad će se vozači boriti za Veliku nagradu Singapura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida