Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Suigrač me pita što mi je, a ja cmizdrim: Gary, us..o sam se'!

'Suigrač me pita što mi je, a ja cmizdrim: Gary, us..o sam se'!
3

Prilazi mi Stevens i pita me 'Što ti je?', a ja mu kažem 'Gary, us**o sam se'! Smrdio sam strašno, od mene su bježali i suigrači. Nisam htio reći da imam proljev jer onda ne bih igrao, sjeća se Lineker

VIDEO

Smrdio sam strašno, od mene su bježali i suigrači. Tri desetljeća nakon jednog od najpoznatijih mundijalskih incidenata, engleska nogometna legenda Gary Lineker tako se prisjeća večeri kada je na Svjetsko prvenstvu usred terena obavio veliku nuždu.

Igrao se Mundijal 1990. u Italiji. Na engleskoj klupi Bobby Robson, na travnjaku Lineker, Gascoigne, Barnes, Waddle, Bryan Robson... Ljetna večer u Cagliariju, prvo kolo skupine F, Engleska protiv Republike Irske.

Završilo je 1-1. Lineker je zabio za engleskih 1-0 u 8', a izašao u 83'. I na klupi su se vlastiti suigrači razmicali od njega. Što se dogodilo na Sardiniji, zašto je uopće istrčao na 'Sant'Eliu' ako mu nije bilo dobro?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cijelu noć prije utakmice prosjedio sam u wc-u. Taman zaspim... 'Ajmo, trči. Proljev me mučio i iscrpio. Ali to je bila naša prva utakmica na tom SP, da sam Robsonu rekao što mi se događa ne bi me stavio u momčad - sjeća se Lineker.

- I krenulo je fantastično. Zabio sam gol, osjećao se dobro. Nekih 20-ak minuta. Toliko me valjda držala kondicija akumulirana na pripremama. Onda su krenuli grčevi. Taman kad sam mislio da sam gotov... Poluvrijeme. Dobro je, oporavit ću se i odmoriti - priča Lineker.

youtube

- Ali... Tijelo je bilo iscrpljeno. Irci su bili u jednom napadu, ja se vratio pomoći obrani i uklizao. Sjedim, opustim se na trenutak i: bum. Samo mi je pobjeglo. Užas. Svugdje oko mene. Svjetsko prvenstvo, milijuni gledaju!

Suigrač Gary Stevens je primijetio da nešto ne valja.

- Došao je do mene i pita me  'Što ti je?', a ja mu plačno kažem: 'Gary... Us**o sam se'! Sreća da na to utakmici nismo imali bijele nego tamno-plave hlačice. Pa sam se čistio tako što sam se sjedećki trljao po travi. K'o pas.

Nastavio je igrati još 20-ak minuta.

- Nitko me više nije čuvao, svi su se micali! Napokon me Robson zamijeni, a tunel za svlačionice na drugoj strani od klupe. Odem na klupu i opet. Ja sjedim i žalim sam sebe, a oko mene: brisani prostor. Svi su se razbježali koliko sa smrdio - prisjetio se Lineker svoje nevesele epizode sa Sardinije.

youtube

Bio je sjajan na tom Mundijalu, ali u polufinalu su Englezi ispali na penale od Njemačke, a Lineker izgovorio jednu od najpoznatijih rečenica u povijesti nogometa:

- Nogomet je igra u kojoj 22 igrača 90 minuta igraju s jednom loptom, a na kraju: pobijede Nijemci.

Četiri godine ranije na SP u Meksiku bio je boš bolji, ali Engleska je naletila na - Maradonu i Argentinu. Imali su sjajnu generaciju, nadali se naslovu, ali cijela Linekerova mundijalska karijera zapravo je bila malo žešće us**na.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi