Sport

Komentari 3

Suigraču hrvatskih nogometaša dijagnosticirali tumor testisa

Suigraču hrvatskih nogometaša dijagnosticirali tumor testisa

- Koliko god su ove vijesti u početku grozne, puni smo nade i povjerenja da će Jean-Paul ozdraviti i vratiti se u momčad što je prije moguće. Do tada će od nas dobiti svu moguću podršku, rekao je sportski direktor

Borussia Dortmund je ovog ljeta dovela Sebastiana Hallera iz Ajaxa za 30 milijuna eura. Došao je kao zamjena za Erlinga Haalanda i veliko pojačanje u napadu, no sve ih je dočekao šok na početku priprema u Austriji. Haller je osjetio slabost na jednom treningu, podvrgnut je pretragama i ustanovljeno je kako ima tumor testisa.

Išao je na operaciju pa je uslijedio niz tretmana kemoterapijom. Trebao bi se vratiti za nekoliko mjeseci, ako se bolest povuče, a nažalost, u Bundesligi se pojavio novi slučaj ove bolesti. 

Veznjaku Herthe Jean-Paulu Boëtiusu (28) dijagnosticiran je tumor testisa. On će već u petak na operaciju, a dužina oporavka nije poznata. 

- Koliko god su ove vijesti u početku grozne, puni smo nade i povjerenja da će Jean-Paul ozdraviti i vratiti se u momčad što je prije moguće. Do tada će od nas dobiti svu moguću podršku - rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.

Boëtius je ove sezone odigrao šest utakmica za Herthu, posljednju za vikend, a svlačionicu dijeli s hrvatskim nogometašima Ivanom Šunjićem i Filipom Uremovićem. Baš kao i Halleru, želimo mu što brži povratak na bundesligaške travnjake. 

Najčitaniji članci