Obavijesti

Sport

Komentari 53

'Šuker je ključ koji otvara sve! Želim poboljšati imidž HNS-a'

'Šuker je ključ koji otvara sve! Želim poboljšati imidž HNS-a'
5

Činjenica je da Osijek nije bio tako poželjna udavača, kao što je recimo hrvatska reprezentacija i Hrvatski nogometni savez. Tu vidim prednost moga angažmana pri predsjedniku Šukeru, kaže Meštrović

VIDEO

Kontroverzni izbori? Ne bih se složio, kada netko tako premoćno pobijedi onda tu prostora za kontroverzu nema. Naravno, ostaje mogućnost nekog polugorkog okusa nakon svega, komentirao je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović izbornu skupštinu Hrvatskoga nogometnog saveza na kojoj je Davor Šuker dobio treći predsjednički mandat.

Meštrovića je Šuker imenovao posebnim savjetnikom. On neće biti zaposlenik saveza, nego će kao volonter djelovati izvan izvršne strukture.

- Na meni je da pokušam, možda je teško reći popraviti, ali direktno pridonijeti poboljšanju imidža koji nogomet u Hrvatskoj i njegova krovna organizacija HNS ostavlja kod ljudi. Da pokušam svojim iskustvom, kontaktima, pridonijeti općem boljitku, da pokušam maknuti fokus sa stvari koje su zamračile, uvjetno rečeno, umove svima nama, a to je personifikacija HNS-a i nogometa općenito, uz neke loše pojave - kazao je Meštrović u velikom intervjuu za službene stranice kluba.

- Činjenica je da Osijek nije bio tako poželjna udavača, kao što je recimo hrvatska reprezentacija i Hrvatski nogometni savez. Tu vidim prednost moga angažmana pri predsjedniku Šukeru. Vjerujem da, ponovivši princip uspjeha u slučaju NK Osijeka, HNS i njegov predsjednik, koji je moj isključivi fokus u tom savjetodavnom kontekstu, mogu s pravom očekivati opipljive pomake u kratkom vremenskom roku - dodao je.

Objasnio je Meštrović i zašto je podržao Šukera za predsjednika HNS-a.

- Zahvaljujući životu na nekoliko internacionalnih adresa istovremeno, mogu svjedočiti onome što Davor Šuker izvan granica Domovine predstavlja, a ne vjerujem da sam najpametniji i najsposobniji te da jedini od toga mogu imati koristi. Davor Šuker je hrvatski ključ koji otvara sva vrata u svijetu. Točka. Na nama je da na ta otvorena vrata ili pljunemo, u čemu smo generalno govoreći svjetski prvaci, ili da kroz njih uđemo s planom i projektom kako pritom profitirati. 

Ispričao je predsjednik Osijeka kako mu je poznanstvo sa Šukerom donijelo bogato sponzorstvo jedne velike multinacionalne kompanije za klub.

- Naizgled izgubljeno, a sve prelomi jedna sitnica. Vidjeli su moju sliku s Florentinom Perezom, predsjednikom Reala s finala Lige prvaka gdje je taj isti Davor Šuker sa mnom na toj utakmici, odnosno ja s njim, i predstavlja me predsjedniku Reala kao predsjednika svog prvog i matičnog kluba. Predsjednik Reala u nevjerici gleda kakav je to, za njega mlad čovjek, predsjednik Davorova prvog kluba i ostvarimo kontakt koji ja poslije "naplatim" pa mi sponzori plate višestruko više nego što su prvotno mislili.

Osvrnuo se i na poteze predstavnika Splitsko-dalmatinske županije na skupštini.

- Na njihovom mjestu ja bih se drugačije borio za svoja prava, interese i svoje pozicije. Suosjećam s njima, to su mladi ljudi, idealisti očigledno, e sada... Borba za ideale često zna odvesti u krivom smjeru. Otvoreno se reklo gospodinu Marasoviću da postoji točka "razno" gdje može iznijeti stavove, ali delegacija Hajduka i Županijskog saveza splitsko-dalmatinskog to jednostavno, svojevoljno, nije dočekala. Ako oni misle da je način kojega oni provode svrsishodniji, to je njihova odluka.

Meštrović je rekao i kako Dario Šimić nije uspio jer se nije dovoljno dobro pripremio i da će osobno inzistirati na njegovu jačem uplivu u rad HNS-a. Dotaknuo se i na situaciju u Dinamu i činjenicu da "slavi naslove pred šačicom navijača".

- Nevjerojatan je to disbalans. I ne vjerujem da je uzrok toga samo nesnošljivost prema jednoj osobi. Mislim da je ovdje generalno pitanje krize društva i stvaranja navijačke kulture. Klubovi će sve nas nadživjeti. Bio bih krajnje nezadovoljan kada bi ljudi personalizirali klub kojem sam na čelu i s nečim lošim. Ovo ne govorim kao savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, haha.

Poručio je i kako vjeruje da će kamp Osijeka na Pampasu biti gotov do svibnja 2019., a da je moguće da novi stadion ne bude na lokaciji sadašnjeg, već na nekoj novoj, ali o tome će odlučiti na proljeće. U svakom slučaju, bit će kapaciteta 10.000 mjesta. A nakon akvizicije talijanskog trećeligaša Santarcangela najavio je i kako će surađivati i s AC Milanom pa bi tako "rossoneri" uskoro mogli imati svoje skaute u Osijekovoj nogometnoj školi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani