Sport

Komentari 17

Sukob u srpskoj košarci! Micić: Zašto nisam igrao? Čut će se...

Sukob u srpskoj košarci! Micić: Zašto nisam igrao? Čut će se...

Bio je dio priprema za utakmicu, planirao sam ga za startnu petorku, ali nije bio tu. Sve se dogodilo iznenada, rekao je srpski izbornik Kokoškov o ponajboljem igraču Miciću koji je igrao svega 14 minuta protiv Italije

Golemo razočaranje i pljuska teška dvije tone sjela je na obraz srpske košarke. Olimpijski doprvaci iz Rija neće braniti srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon teškog poraza od Italije (102-95) u kvalifikacijama u Beogradu. 

Srbima su otkazali MVP NBA lige Nikola Jokić, igrač Oklahome Aleksej Pokuševski i košarkaš Golden Statea Alen Smailagić, Bogdan Bogdanović nije mogao doći zbog finala konferencije s Atlantom, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz su otpali zbog ozljede.

No, unatoč silnim izostancima, Srbi su se nadali da mogu do Tokija predvođeni MVP-jem Eurolige Vasilijem Micićem. Još jednu dodatnu dozu optimizma dala je i Italija koja je u Beograd došla u krnjem sastavu bez najboljih igrača.

No, Srbi su doživjeli bolan šamar. Italija im je zadala težak poraz, a navijači najveći razlog vide u tome što je Micić igrao svega 14 minuta. Koji je razlog tomu, izbornik Igor Kokoškov reći će da je ozljeda...

- Bio je dio priprema za utakmicu, planirao sam ga za startnu petorku, ali nije bio tu. Sve se dogodilo iznenada, Avramovića sam stavio u startnu petorku, počeli smo utakmicu s drugačijom postavom. Imao je neki medicinski problem sa kojim nisam upoznat u ovom trenutku, nisam doktor. To je razlog zašto je igrao samo 14 minuta, igrao bi više da je bio na 100 posto, nažalost nije, a igrali su oni koji jesu, jednostavno je - kazao je Kokoškov.

Igrač Efesa je i za to vrijeme pokazao klasu i zabio osam koševa, no nakon toga je zasjeo na klupu i više se nije vratio.

Micić nije bio rječit, kratko je poručio:

- Čut će se - odgovorio je igrač Efesa riječima punim razočaranja.

I zaintrigirao mnoge. Je li riječ o sukobu ponajboljeg srpskog košarkaša s izbornikom pa je ovo samo Kokoškovljeva priča za javnost, teško je reći. No, njegov odgovor je s razlogom uzbudio srpsku javnost i probudio sumnju na mogući raskol u reprezentaciji.

Do kraja finalne utakmice uopće se nije znalo da Micić ima problema s ozljedom i do finala je igrao bez nekih poteškoća. Uostalom, da je stvarno ozlijeđen, ne bi bio ni prvi ni zadnji. Zašto bi to uopće tajio pred medijima ako to i njegov izbornik tvrdi?

Krije li se neki sukob i raskol u nekad trofejnoj srpskoj košarci, doznat će se jednog dana. Baš kao što je i Micić rekao. Čut će se. 

Najčitaniji članci