Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sumrak košarke: Hrvati mogu u ABA 2, no skoro nitko ne želi

Sumrak košarke: Hrvati mogu u ABA 2, no skoro nitko ne želi
1

Po plasmanu u hrvatskom prvenstvu, u Drugoj ABA ligi trebali bi nastupiti Gorica i Šibenka, no dok Gorica navodno pokazuje interes, u klubu s Baldekina sve upućuje na to da neće sudjelovati

VIDEO

Split Borac iz Čačka novi su članovi elitnog ranga ABA lige, odlučili su čelnici klubova na sastanku. Sezona je završena bez prvaka, prva liga će se proširiti i nitko neće ispasti.

To je bila odluka čelnika ABA lige sa sastanka održanog u srijedu, a isto tako odlučeno je da će drugu ABA ligu činiti 12 momčadi, po dva iz svake države (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija).

Ipak, izgledno je kako druga ABA liga neće vidjeti dva hrvatska kluba!

Zagreb: U 20. kolu HT Premijer lige sastali se Cibona i Gorica

U drugu ABA ligu trebala bi ići sljedeća dva kluba po plasmanu iz HT Premijer lige, a to su Šibenka i Gorica. I dok je Gorica navodno zainteresirana, što bi i imalo smisla s obzirom na kvalitetnu igru momčadi iz sezone u sezonu, izgledno je kako Šibenka neće pristupiti tom natjecanju, a potom bi ABA liga dalje dijelila pozivnice, no jako je upitno kome.

Hrvatski klubovi ni u prošlosti ponekad nisu bili zagrijani za regionalna natjecanja, a pogotovo drugog ranga. Prva među njima je i Šibenka čiji su čelnici davno poručili kako ih drugi rang ne zanima - kad već nisu bili pozvani u prvi iako su bili prvoplasirana momčad regularnog dijela sezone hrvatskog prvenstva. 'Narančastima' uz to problem predstavljaju i klupske financije. Iako su zasad rekli kako odluka o sudjelovanju u ABA 2 ligi nije donesena, za nju bi se trebao složiti i konkurentan roster.

To će biti teško s obzirom na to da je trenutačni budžet kluba daleko od dovoljnog, a to je potvrdio i vjerojatno bivši trener Edi Dželalija:

- Razgovarali smo i još razgovaram s klubom, postoji obostrana želja za nastavkom  suradnje, ali budžet Šibenke za novu sezonu takav je da ne zadovoljava moje planove, odnosno želju za kontinuitetom, pa i rastom ekipe, s obzirom da će neki igrači otići. Vrlo je izgledno da više neću biti trener Šibenke - rekao je za Šibenski portal.

Na izlaznim vratima kluba su iskusni Jakov Vladović, kao i mladi reprezentativac Toni Nakić, za kojeg su još prošle godine grizli hrvatski klubovi iz Prve ABA lige, no nije došlo do dogovora oko odštete. Ipak, s obzirom na visoku odštetu koja je prošle godine iznosila 60 tisuća eura, lako moguće da je upravo to injekcija koja je potrebna na Baldekinu. Hrvatski velikani i dalje su zagrijani za njega, a upiti za talentirano krilo stalno traju. No daleko je to od dovoljnog proračuna za konkurentan roster u ABA 2.

Izuzev Šibenika, mogući kandidati bili bi Osijek i Zabok, s obzirom da je svakako teško za očekivati da bi itko s dna ljestvice popunio to mjesto. Hermes, Dubrava i Sonik protekle su sezone bili daleko od te razine, opalo je i Škrljevo, a Alkarove dvorane, prema pisanju portala Basketball.hr, ne ispunjavaju uvjete za odigravanje tog natjecanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu