Sport

Komentari 13

Sunce mu išlo u oči? Slovački golman zabio bizaran autogol

Sunce mu išlo u oči? Slovački golman zabio bizaran autogol

Morata je tijekom jednog napada pucao i pogodio prečku. Lopta se odbila visoko u zrak i spuštala se prema golu. Izgledalo je kao da će to Dubravka lagano uhvatiti, no lopta mu se odbila od ruke i ušla u gol

Golman Tomislav Piplica dugo je bio autor najbizarnijeg autogola. Dok je bio član Energie Cottbusa, sam je pospremio loptu u vlastitu mrežu nakon što mu se ona odbila od glave. No, ozbiljnu konkurenciju dobio je u slovačkom golmanu Martinu Dubravki.

Španjolska se pošteno napromašivala u posljednjem kolu grupne faze protiv Slovačke. Morata je promašio penal, imali su još nekoliko stopostotnih šansi, no kada su bili već očajni, ukazao se Dubravka u 30. minuti i sam sebi zabio za 1-0 Španjolske.

Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain

Morata je tijekom jednog napada pucao i pogodio prečku. Lopta se odbila visoko u zrak i spuštala se prema golu. Izgledalo je kao da će to Dubravka lagano uhvatiti, no ona mu se odbila od ruku i ušla u mrežu! Zaista bizaran autogol na ovakvoj razini i amaterska reakcija jednog golmana. Ili mu je zasmetalo sunce ili je lovio muhe pa promašio loptu. Drugačije je nemoguće objasniti ovakvu reakciju. Što je najgore, Dubravka je jako dobro branio na turniru, pogotovo na ovoj utakmici protiv Španjolaca kada je u početnoj fazi obranio penal Morati, no jedan trenutak dekocentracije uprskao je sve dobro što je napravio.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Vjerovali ili ne, ovo je bio čak sedmi autogol na ovome prvenstvu, a prije pet godina na Euru u Francuskoj smo vidjeli samo tri na cijelom turniru.

Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain Euro 2020 - Group E - Slovakia v Spain

Španjolska je nastavila s pritiskom i u završnici prvog dijela povela 2-0 golom Laportea. Na kraju je Furija pobijedila 5-0, a Španjolci osvojili drugo mjesto te će u osmini finala igrati protiv Hrvatske.