Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Super baka: Došla iz Vukovara kako bi vidjela srebrnog unuka

Damir Martin imao je poseban doček u zagrebačkoj zračnoj luci. Srebrnog veslača u utrci samaca iz Rio de Janeira dočekala je baka Nada (83) koja je potegla iz Vukovara

Foto: 24sata.hr
14 komentara

Iz Rija se vratila posljednja skupina hrvatskih sportaša.

Zagreb je dočekao zlatnu braću Sinković, Martina i Valenta te srebrnog veslača Damira Martina, koji je priznao kako nije oka sklopio u posljednja 24 sata.

Damira je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala ponosna baka Nada (83) koja je potegla iz Vukovara kako bi vidjela svog unuka. Baka je dobila ovacije što možete vidjeti na kraju našeg videa u prijenosu dočeka uživo.

Od srpskih logora do osvajača olimpijske medalje

Damir Martin osvojio je srebro u Riju u utrci samaca, a zlato mu je izmaklo za sedam tisućinki. No HOO ne odustaje, najavili su žalbu i odlazak na Sportski arbitražni sud. 

Navikao je Damir na borbe.

Prošao je težak put od prognanika do osvajača olimpijske medalje. Imao je samo tri godine kad je s obitelji tijekom srbočetničke agresije protjeran iz svog Vukovara. 

Zajedno s braton Stanislavom i majkom Dubravkom završio je u sabirnim logorima u vukovarskom Veleprometu pa u Rumi i Novom Sadu. Sva sreća pa četnici nisu saznali kako je Damirov otac Boris hrvatski branitelj pa su ih nakon ispitivanja pustili. 

Majka je potom sa sinovima preko Crvenoga križa došla u austrijski Tristach, a zatim u njemački Garmisch gdje su se pridružili Borisu, koji je tamo završio preko vukovarske obitelji Wilhelm. 

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message