Obavijesti

Sport

Komentari 34

Super Mario! Kapetan je broda Juventusa, bez njega ne mogu

Super Mario! Kapetan je broda Juventusa, bez njega ne mogu
11

U talijanskoj Serie A danas nema igrača kao što je Mandžo. U napadu je stroj za golove, sa 190 centimetara noćna mora svih braniča, a u obrani najbolji od napadača u ligi. Miljenik je navijača

VIDEO

Samo oni koji razumiju nogomet, koji pažljivo gledaju svaku sekundu utakmice i kretanja igrača na terenu mogu shvatiti tko je najvažniji u Juventusu. Takvi su složni u jednom - Mandžo je kralj Juventusa!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

Tim riječima počinje oda Mariju Mandžukiću na službenoj navijačkoj stranici Juventusa. Hrvatski reprezentativac miljenik je navijača, čelnika i suigrača. I dok svi oko njega luduju za njim, on povučeno i tiho vrijeme provodi s djevojkom Ivanom.

Mandžu je najteže proći

- Razgovor s Mandžukićem? Nećemo ga zvati, napravit će scenu - šalio se na Božićnoj zabavi Andrea Agnelli, predsjednik kluba.

U talijanskoj Serie A danas nema igrača kao što je Mandžo. U napadu je stroj za golove, sa 190 centimetara noćna mora svih braniča, napadač koji ne prestaje trčati. Dokaz je gol Francuskoj u finalu SP-a, malo bi koji igrač ispratio onu loptu. I ne samo to, Mandžo nije nimalo sebičan. 

- Ako je igrač u boljoj poziciji nego ja, moram mu dodati - Mandžina je doktrina, a dokaz je asistencija Higuainu protiv Pescare 2017., gol koji su Talijani izabrali kao primjer suradnje u napadu.

Primjer kada bi 99 posto napadača pucalo, a Mandžo je izabrao dodavanje. I pogodio. Ove sezone zabio je osam golova, a što je najbolje, zabio je najboljima u ligi - uništio je Ancelottija, Gattusa, Spallettija, Di Francesca... Poker asova.

- Mandžukić nije samo napadač, on igra sve pozicije - rekao je Allegri nakon pobjede protiv Sampdorije.

Pa, bilo bi zgodno znati da u veznom redu, a sad smo kod toga, Mandžu najmanje driblaju - svega 0.3 driblinga po utakmici.

Ronalda, to će vas zanimati, predriblaju dvostruko više nego Mandžu, 0.6 puta po utakmici.

Primjer obrane

I stigli smo do obrane. Neki će reći da mu je najveću uslugu učinio Felix Magath kada ga je 2011. kaznio s 10.000 eura jer se nije htio vratiti nakon izgubljene lopte. Nije Mandžo bio kriv, Magath je ekscentrik kojeg je teško razumijeti. Jer, ako netko igra obranu, onda je to Mandžo.

U utakmici protiv Atalante, izvadili su i to talijanski statističari, Mandžukić je uklizavanjem u svojem šesnaestercu spasio golove Freulera i Gomeza. I taj video je prikazan kao primjer kako napadač može sudjelovati u obrani. 

Primjera je mnogo, a u svakima ćete pronaći Mandžukića. Ratnik velikog srca kojeg ne možete ne voljeti. Igrač koji nije dopustio Ronaldu da bude gazda. Ne u Mandžinom dvorištu.

  • 5,8 duela Mandžo osvoji po utakmici, što je u prosjeku 55 posto. Na njemu se napravi 1.5 prekršaja po susretu
  • 81 minutu Mario Mandžukić igra u prosjeku po utakmici ove sezone u Juventusu
  • 70,1 posto točnih dodavanja ima u prosjeku na prvenstvenim susretima. U prvih 19 kola imao je prosjek od 16.6 dodavanja i kreirane četiri velike prilike po susretu
  • 163 minute potrebno mu je za svaki gol ove sezone. Prošle sezone, primjerice, hrvatski napadač zabijao je gol svakih 465 minuta, dok je u sezoni 2016./17. u dzabijao gol svakih 355 minuta.
  • 70,8 posto oduzetih lopti ima u prosjeku po utakmici u Serie A

Ronaldo vs Mandžo

  • 0,6 driblinga pretrpi po utakmici Portugalac. Za isto vrijeme Mandžukića igrači predriblaju tek 0.3 puta, najmanje u momčadi.
  • 3,9 duela po utakmici osvoji Cristiano Ronaldo. Usporedbe radi, Mandžukić po utakmici osvoji čak 5.8 duela.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače