Obavijesti

Sport

Komentari 98

Hrvatski šou u Firenci: Juve slavi, zabili Mandžo i Kalinić

Hrvatski šou u Firenci: Juve slavi, zabili Mandžo i Kalinić
15

Hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić zabio je vodeći gol u pobjedi Juventusa kod Fiorentine 2-1. Gosti su izjednačili golom Nikole Kalinića koji je promašio penal i pogodio prečku

VIDEO

Fantastičnu utakmicu u Firenci s Hrvatima u glavnim ulogama odigrali su Fiorentina i Juventus. "Stara dama" pobijedila je 2-1 i tako praktički osigurala novi naslov prvaka kojega može proslaviti već u ponedjeljak ne pobijedi li Napoli Romu na Olimpicu.

Jubilarni deseti prvenstveni gol u Italiji zabio je Mario Mandžukić. Igrala se 39. minuta kad je Paul Pogba glavom na desetak metara od gola fino spustio loptu za hrvatskog reprezentativnog napadača koji je iz voleja pogodio donji desni kut gola Cipariana Tatarusanua, domaćeg golmana.

Pomoćnici su u ranoj fazi utakmice poništili objema momčadima po gol. I dok je to opravdano za onaj Khedire u 15. minuti nakon Mandžukićeva dodavanja, nedugo potom Bernardeschijev je gol neopravdano poništen zbog zaleđa jer se nalazio u liniji s posljednjim čovjekom Juveove obrane.

U finišu prvog poluvremena Alonso je promašio veliku šansu nakon kornera za domaćine, a sudačka ekipa na čelu s Paolom Tagliaventom previdjela je očito povlačenje za dres Ruganija.

Tempo utakmice u nastavku je malo splasnuo, sve do same završnice kad je Nikola Kalinić u 81. minuti sa 17-18 metara, nakon loše reakcije Bonuccija, lijepo pogodio gornji lijevi kut za 1-1. Kaliniću je to bio 12. gol u ovoj sezoni Serie A, prvi nakon dva mjeseca.

Prednost Firentinaca trajala je manje od dvije minute. Nakon kornera s desne strane i gužve na petercu Álvaro Morata vratio je vodstvo Juventusu.

Kalinić je u 89. minuti iznudio penal nakon minimalnog kontakta s Cuadradom, bivšim igračem "viola" i odlučio ga sam izvesti. No Gianluigi Buffon pročitao je šut hrvatskog napadača te potom skinuo i popravni pokušaj Bernardeschija.

Nikola je u sudačkoj nadoknadi imao još jednu veliku šansu za izjednačenje Fiorentine, no iz blizine je glavom pogodio prečku. Bila je to i posljednja šansa za "viole" koje su pretrpjele novi poraz, a Juventus je proslavio veliku pobjedu kojom je s 99-postotnom sigurnošću novi-stari prvak Italije.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 98

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana