Obavijesti

Sport

Komentari 25

Šustar: Janica je prava osoba za ovaj posao, svi su za nju...

Šustar: Janica je prava osoba za ovaj posao, svi su za nju...
3

Proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić kandidatkinja je za mjesto pomoćnice ministra za sport, potvrdio je Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar

VIDEO

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar potvrdio je u utorak da je predložio Janicu Kostelić za pomoćnicu ministra zaduženu za sport, te da će taj prijedlog biti upućen vladi na razmatranje i usvajanje na sjednici vlade u četvrtak.  

Ministar je istaknuo kako je Janica Kostelić svjetsko ime u sportu, s velikim brojem kontakata, pa je uvjeren da će i ta njezina umreženost biti na dobrobit hrvatskoga sporta.  

- Doista sam počašćen i sretan što je Janica Kostelić uopće pristala da bude kandidat za tu dužnost - izjavio je Šustar dodavši kako njezini bogati kontakti otvaraju mogućnost da hrvatski sport dobije novac i iz europskih fondova i donacija.

Na pitanje je li imenovanje Janice Kostelić dogovorio s prvim potpredsjednikom vlade Tomislavom Karamarkom, Šustar je odgovorio: 

- Sve se mora iskomunicirati jer je politika teška stvar koja traži puno komunikacije.

Ministar je zahvalio Tomislavu Karamarku za razumijevanje i strpljenje, jer su tražili pravu osobu za sport i uvjeren je kako je prava osoba i pronađena. Dodao je kako je posebno važno da se mlade koji su daleko od politike vrati u javni život.

Novinare je zanimalo i da li su na imenovanje Janice Kostelić pristanak dali i predstavnici MOST-a.

- Naravno, svi se moramo složiti - rekao je ministar Šustar.

On je ponovio kako je Janica Kostelić u onoj kategoriji koja je iznad svih prijepora, rasprava i dnevnih politika te da je osoba koja nudi zajedništvo. Dodao je kako je razgovarao s kolegama iz MOST-a te da je uvjeren kako će oni, a i kolege iz oporbe, prihvatiti to rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti