Obavijesti

Sport

Komentari 17

Šutalo: Pa moja Atalanta igra najbolji nogomet u cijeloj Europi

Šutalo: Pa moja Atalanta igra najbolji nogomet u cijeloj Europi
3

Korona pauza mi je pomogla, Pašalić me vozio posvuda i prevodio mi, a htio sam uzeti dres nekome iz Napolija, ali onda sam shvatio da bih ja njemu morao dati svoj, a to nema šanse!

VIDEO

Prvo sam poslije utakmice htio nekoga od igrača Napolija tražiti dres, ali sam se sjetio kako bi onda ja nekome od njihovih igrača trebao dati svoj. A to nije bila opcija, tako da sam ovaj dres s debija za Atalantu sačuvao samo za sebe, kaže nam Boško Šutalo (20). 

Pokretanje videa...

00:40

Hrvatski reprezentativac do 21 godine odigrao je posljednjih par minuta u pobjedi (2-0) protiv Napolija, tako debitirao u Serie A. Boško Šutalo još je u siječnju napustio Osijek, pa u transferu vrijednom 5 milijuna eura postao član Atalante. Na svoj je prvenstveni debi čekao 154 dana, no trener Gian Piero Gasperini od mladog Hrvata, ali i najmlađeg prvotimca Atalante (uz veznjaka Ebrimu Colleyja) ima velika očekivanja.

- Još mi je prije utakmice rekao da budem spreman, pa me nije iznenadilo što mi je dao priliku u finišu utakmice. Radim dobro, treniram dobro, a vidim da mi svi u klubu vjeruju. Gust nam je raspored utakmica do kraja sezone, trener mi je poručio da budem spreman. Sada će nas i još češće rotirati, svi će do kraja sezone dobiti svoju minutažu, pa bi uskoro mogao skupiti i prvih 90 minuta. Evo, već sutra idemo za Cagliari, gdje nas čeka nova utakmica.

Kako ste se vi snašli u Atalanti?

- Ma odlično, stvarno se ne mogu na ništa požaliti. Od prvih dana uz mene su bili Mario Pašalić i Josip Iličić koji su mi stalno bili na raspolaganju. Mario Pašalić me vozio svuda, prevađao sve što je trebalo, stvarno su mi njih dvojica cijelo vrijeme bili od velike pomoći, hvala im na tome. Polako hvatam talijanski jezik, no dolazak u Atalantu za mene je bio pun pogodak. Ma niti u jednom drugom talijanskom klubu mi ne bi bilo tako dobro kao ovdje. 

Zagreb: U 9. kolu Prve HNL sastali se Lokomotiva i Osijek

Atalanta igra s trojicom u zadnjoj liniji, vama to očito jako dobro odgovara...

- Pa ja sam i u Osijeku zadnje dvije sezone igrao u sustavu s trojicom igrača u zadnjoj liniji, tako da volim igrati u tom sistemu. Trener Gian Piero Gasperini u toj zadnjoj liniji računa na nas petoricu igrača (Djimsiti, Caldara, Palomino, Toloi i Šutalo), od kojih sam ja daleko najmlađi. Ma Atalanta igra čudesan, možda i najbolji nogomet u Europi. Stoperi imaju puno slobode, često idu i u završnicu samih akcija, a meni takav stil igre jako odgovara.

A kako djeluju treninzi na kojima čuvate fizički besprijekorne igrače poput Duvana Zapate?

- Haha, a navikne se čovjek. Na početku je bilo teže, sada već to ide puno bolje. Moram reći da nikada nisam trenirao ili igrao poput igrača kao što su Duvan Zapata, Luis Muriel ili Josip Iličić, uostalom s njima i puno ozbiljniji igrači imaju velikih problema. 

U  3. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Osijek i Inter

Boško Šutalo je jedan od rijetkih nogometaša kojem je cijela situacija s koronom - dobro došla...

- Haha, tako ispada. Bio sam ozlijeđen, mučio sam se s ozljedom mjesec dana, a onda je stigla korona. Prvenstvo je prekinuto, svi znamo što se događalo, a ja sam u tom razdoblju iskoristio priliku za oporavak, pa i povratak u formu. Za vrijeme korone nisam dolazio u Hrvatsku, već sam živio u klupskom kampu gdje smo bili potpuno zatvoreni. Tu smo ostali nekih 50-ak dana, nije bilo jednostavno, ali je to sve sada iza nas. I okrećemo se završnici prvenstva.

Kakve su ambicije kluba, pa i vas osobno, do kraja sezone?

- Evo, sada smo na četvrtom mjestu sa samo četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Interom. Naš je cilj jasan, želimo dohvatiti plasman u Ligu prvaka, a velika očekivanja imamo i od finiša ovosezonske Lige prvaka. Čeka nas taj odlazak u Portugal gdje će se svi dvoboji završnice Lige prvaka igrati na jednu utakmicu, a tu je onda sve moguće. Pogotovo s obzirom na to kako mi u ovom trenutku izgledamo na terenu - završio je Šutalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica