Sport

Komentari 31

Suze Ivana Kvesića kriju mnogo više... Nije plakao zbog poraza, plakao je jer više nema prilike

Suze Ivana Kvesića kriju mnogo više... Nije plakao zbog poraza, plakao je jer više nema prilike

Žao mi je jer je ovo bila jedina prilika za karate koju nisam uspio iskoristiti. Došao sam s velikim očekivanjima. Zlatna medalja bila mi je glavni motiv, no bio bih zadovoljan s bilo kojom, rekao je Kvesić

Hrvatski karatist Ivan Kvesić (24), poluteškaški prvak svijeta iz 2018. i na papiru uoči Olimpijskih igara izgledni osvajač olimpijske medalje nažalost nije uspio osvojiti odličje.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček olimpijca Tina Srbića

U trećoj borbi dana iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Nije to, jednostavno, bio Ivanov dan. Kanađanin je u datim okolnostima napravio više, no inače bi se, gotovo sigurno, tek jednom u 10 puta mogao pohvaliti pobjedom nad Hrvatom. To su Olimpijske igre, uvijek spremne prirediti iznenađenje o kojoj god disciplini se radilo, koji god sport bio na tapeti.

Tokio: Ivan Kvesić, Hrvatska - Daniel Gaysinsky, Kanada

Danas je deblji kraj izvukao Kvesić. I nakon što je borba završila, a on shvatio da neće osvojiti medalju, je zaplakao. Nažalost, to nisu bile suze radosnice. Kvesić je plakao jer je danas mogao ući u hrvatsku sportsku povijest kao prvi i jedini karatist s olimpijskom medaljom.

A karatea na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu neće biti. I to ga je pogodilo najviše. Pitanje je hoće li ga uopće biti u Los Angelesu za sedam godina... A Kvesić će tada imati 31 godinu i premda bi mogao imati novu šansu doći do najvećeg sna - osvojiti olimpijsku medalju - i on sam je svjestan da je u Tokiju bila idealna prilika. Prilika kakvu, vjerojatno, više neće imati.

- Žao mi je jer je ovo bila jedina prilika za karate koju nisam uspio iskoristiti. Došao sam s velikim očekivanjima. Zlatna medalja bila mi je glavni motiv, no bio bih zadovoljan s bilo kojom - rekao je Kvesić potvrdivši sve.

Tokio: Ivan Kvesić, Hrvatska - Daniel Gaysinsky, Kanada

A mi se samo možemo nadati kako će Ivan za sedam godina u Los Angelesu, ako će karate biti dio Olimpijskih igara, doći pod sretnom zvijezdom i ostvariti toliko željeni san.

Najčitaniji članci