Obavijesti

Sport

Komentari 107

Naomi Osaka zapalila olimpijski plamen, spektakl može početi!

Naomi Osaka zapalila olimpijski plamen, spektakl može početi!
21

U Tokiju su u petak i službeno počele 32. Olimpijske igre. Na Olimpijskom stadionu prodefilirala je tek polovica ukupnog broja sportaša. Sandra Perković i Josip Glasnović nosili su zastavu

Četverosatnom svečanošću u petak su u Tokiju otvorene Olimpijske igre na kojima će sudjelovati više od 10.000 sportaša među kojima i 59 hrvatskih.

Otvaranje je započelo vatrometom, a zatim je odana počast žrtvama pandemije korona virusa zbog koje se Igre i održavaju s jednogodišnjom odgodom, kao i žrtvama terorističkog napada na OI u Munchenu 1972.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon uvodnog dijela od nešto više od pola sata uslijedio je mimohod sportskih delegacija iz 206 zemalja. Tradicionalno, prvi su izašli sportaši iz Grčke, posljendji domaćini Japanci, a Hrvatska je bila 62. na redu. Našu zastavu nosili su zlatni s posljednjih Igara u Rio de Janeiru, atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović.

Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony

Iza njih bila je otprilike trećina hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Tokiju, neki se nisu pojavili na stadionu jer imaju nastup već u subotu. Iz svečane lože Olimpijskog stadiona naše sportaše pozdravila je bivša predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatsku je od samostalnosti na ljetnim OI dosada samo jednom predstavljalo manje sportaša i to u Barceloni 1992. - 41.

Olimpijski plamen zapalila je tenisačica Naomi Osaka.

Preview of Tokyo 2020 Olympics in Tokyo Tokyo 2020 Olympics - The Tokyo 2020 Olympics Opening Ceremony
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Otvaranje Olimpijskih igara 13.00 , Tokio
Sortiranje događaja
PLAMEN GORI

Tenisačica Naomi Osaka zapalila je olimpijski plamen i zaključila spektakularno otvaranje Igara!

ČEKA SE PLAMEN

Ostao je još najsvečaniji trenutak, paljenje olimpijskog plamena.

OLIMPIJSKA ZASTAVA

Približavamo se kraju ceremonije, na stadionu je podignuta olimpijska zastava i intonirana olimpijska himna. Domaćini sad piktogramima predstavljaju svih 50 olimpijskih sportova. Izgleda jako zanimljivo...

IGRE SU OTVORENE!

Japanski car Naruhito proglasio je 32. Olimpijske igre otvorenima!

THOMAS BACH

- Danas je trenutak nade. Da, drugačije je nego što smo razmišljali, ali cijenimo ovaj trenutk jer smo napokon ovdje zajedno, sportaši iz 205 zemalja i olimpijska reprezentacija izbjeglica koje žive pod jednim krovom u olimpijskom selu. To je sportska moć ujedinjenja. To je poruka solidarnosti, mira i pomirenja. To nam daje nadu za daljnje putovanje. Tu smo zbog vas, dragi domaćini - poručio je Thomas Bach, predsjednik Međunarodnoga olimpijskog odbora.

Komentari 107