Sport

Komentari 107

Naomi Osaka zapalila olimpijski plamen, spektakl može početi!

Naomi Osaka zapalila olimpijski plamen, spektakl može početi!

U Tokiju su u petak i službeno počele 32. Olimpijske igre. Na Olimpijskom stadionu prodefilirala je tek polovica ukupnog broja sportaša. Sandra Perković i Josip Glasnović nosili su zastavu

Četverosatnom svečanošću u petak su u Tokiju otvorene Olimpijske igre na kojima će sudjelovati više od 10.000 sportaša među kojima i 59 hrvatskih.

Otvaranje je započelo vatrometom, a zatim je odana počast žrtvama pandemije korona virusa zbog koje se Igre i održavaju s jednogodišnjom odgodom, kao i žrtvama terorističkog napada na OI u Munchenu 1972.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon uvodnog dijela od nešto više od pola sata uslijedio je mimohod sportskih delegacija iz 206 zemalja. Tradicionalno, prvi su izašli sportaši iz Grčke, posljendji domaćini Japanci, a Hrvatska je bila 62. na redu. Našu zastavu nosili su zlatni s posljednjih Igara u Rio de Janeiru, atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović.

Iza njih bila je otprilike trećina hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Tokiju, neki se nisu pojavili na stadionu jer imaju nastup već u subotu. Iz svečane lože Olimpijskog stadiona naše sportaše pozdravila je bivša predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatsku je od samostalnosti na ljetnim OI dosada samo jednom predstavljalo manje sportaša i to u Barceloni 1992. - 41.

Olimpijski plamen zapalila je tenisačica Naomi Osaka.