Obavijesti

Sport

Komentari 38

'Sve je u redu, splitska arena ugostit će Kauboje na EP-u'

'Sve je u redu, splitska arena ugostit će Kauboje na EP-u'
3

GLASINE Zadar je spreman uskočiti ako na kraju bude problema sa Spaladium arenom i Splitom. Europsko prvenstvo će se igrati i u Zagrebu, Varaždinu i Poreču

VIDEO

U ponedjeljak imamo sastanak s ljudima iz EHF-a. Split će biti jedan od gradova domaćina Eura. Sve je OK, neće tu biti nikakvih problema, rekao nam je Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza.

Prije nekoliko dana privremeno je obustavljena prodaja ulaznica za Spaladium arenu. Dvorana je zbog gradsko-stečajnih problema upitna za Euro, ali i u gradskoj upravi Splita uvjeravaju kako će sve biti u redu.

- Sa Spaladium arenom neće biti problema. Eventualno bi problema moglo biti s gradskim proračunom, ali i proračun će biti donesen u sedmome mjesecu - rekao je Hrvoje Akrap, gradski pročelnik za sport, i dodao:

- Stalno smo na vezi s čelnim ljudima našeg saveza. Poručili smo im da mogu biti mirni.

Ivo Čagalj

Dakle, svi uvjeravaju da će Split sigurno ostati jedan od gradova domaćina, ali posljednjih su se dana mogle čuti glasine da bi kao zamjena mogao uskočiti Zadar.

Dvorana Krešimira Ćosića sigurno odgovara najvećim standardima. Tamo se, uostalom, igralo i Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine, a prije nekoliko mjeseci Višnjik je ugostio i polufinale Davis Cupa. Zadrani bi sigurno spremno dočekali domaćinstvo Europskog prvenstva, ali sve je još samo na razini glasina. Teško da će Splićani ispustiti veliku priliku da ponovno ugoste Hrvatsku u prvoj fazi velikog natjecanja.

“Kauboji” su baš u Spaladium areni počeli svoj “lov” na medalju prije osam godina, a mogli bi u istoj dvorani krenuti po medalju i u siječnju iduće godine. Europsko prvenstvo se igra od 12. do 28. siječnja 2018. godine. Zagreb, Varaždin, Split i Poreč su gradovi domaćini. Grupne faze natjecanja će se igrati u ta četiri grada, potom će se igrati u Zagrebu i Varaždinu, a domaćin same završnice će biti naša najveća dvorana, zagrebačka Arena.

Idući tjedan moglo bi biti poznato još nekoliko važnih detalja vezanih za Europsko prvenstvo. Nakon sastanka s EHF-om trebalo bi se znati gdje će Hrvatska igrati prvu fazu prvenstva. Već je sad moguće kupiti ulaznice za cijelo prvenstvo, a u prodaju su puštene dvije kategorije ulaznica. Primjerice, za prvi krug ulaznice stoje 150 i 300 kuna. Hrvatskoj će ovo biti prvo domaćinstvo velikog rukometnog natjecanja nakon devet godina. SP smo ugostili 2009., a Euro prvi put 2000. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...