Obavijesti

Sport

Komentari 19

Sve je duži red: Turski klubovi žele dovesti Marka Livaju...

Sve je duži red: Turski klubovi žele dovesti Marka Livaju...

Kako piše turski list Ajansspor, za njegove usluge zainteresirani su Konyaspor i Trabzonspor. Na klupu Konyaspora nedavno je sjeo bivši nogometaš Partizana Aleksandar Stanojević

VIDEO

Kada je Marko Livaja došao u Hajduk u veljači 2021. godine, klub je bio na četvrtom mjestu, osam godina bez trofeja i kilometrima daleko od borbe za naslov. 

Pokretanje videa...

Hajduk i Dinamo remizirali na Poljudu 01:41

Godinu i tri mjeseca kasnije, Splićani su se okitili Rabuzinovim suncem nakon devet godina čekanja i konačno se upustili u borbu za naslov s Dinamom pa zauzeli drugo mjesto nakon deset godina. Probudio je Split i navijače Hajduka, unio zanos i euforiju, donio nadu u naslov prvaka nakon 2005. godine. To je Livaja efekt. I nije promaklo inozemnim klubovima.

THE CANADIAN PRESS 2022-11-27

Ponude pljušte sa svih strana, klub ga ne pušta ni pod razno, nit se njemu igdje ide, pogotovo dok ne podigne trofej prvaka pred krcatim Poljudom. No, sve je više zainteresiranih klubova, pogotovo nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Nedavno je talijanski Calciomercato pisao kako talijanski klubovi Verona i Torini žele hrvatskog reprezentativca, a veliki interes za Hajdukovu desetku vlada i u Turskoj. Kako piše turski list Ajansspor, za njegove usluge zainteresirani su Konyaspor i Trabzonspor. Na klupu Konyaspora nedavno je sjeo bivši nogometaš Partizana Aleksandar Stanojević. Kako piše navedeni list, navodno srpski trener inzistira na transferu hrvatskog napadača. 

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Otkako je prije gotovo dvije godine stigao na Poljud, zabio je 39 golova uz 14 asistencija u 78 utakmica, što su zastrašujuće brojke. Svaki klub vapi za takvim rasnim strijelcem i svestranim napadačem koji može razigrati, asistirati i zabiti. Livaja ima iskustvo igranja u Italiji, još kao junior je 2010. godine otišao u Inter. 

Tamo pravu šansu nije dobio pa je selio u Cesenu, Atalantu, Rubin Kazan pa opet talijanski Empoli. Žele ga mnogi klubovi i bez obzira na izvanrednu statistiku, pitanje je koliko su Turci spremni platiti. No, koliko god platili, Livaja Hajduku vrijedi višestruko. On je razlog zašto se navijači i dalje nadaju tituli. 

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

Pitanje i ide li mu se uopće iz Splita. Konačno se vratio doma i uživa u nogometu, ujedinio je grad, navijači ga gledaju kao božanstvo i nit vodilju za svjetliju budućnost kluba. Da se pita njih, nikada ga ne bi pustili, neprocjenjiv je za klub. Njegovim odlaskom bi i Hajdukove ambicije znatno pale. Na Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura, obzirom na godine, to je i cifra koju bi Splićani mogli maksimalno izvući.

Sve je to i dalje jako daleko, na glasinama i nagađanjima, a da se Livaju pita, kako je rekao jednom prilikom: 

- Ne bih imao ništa protiv da potpišem do kraja karijere za Hajduk

POGLEDAJTE PRESSICU ZDRAVKA MAMIĆA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener