Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Sve ljepote Hanžeka: Sandrin jubilej, Kolak baca i ozlijeđena

Najveće zvijezde Hanžeka bit će Sara Kolak i Sandra Perković, no bit će tu brojnih sportašica i sportaša koje se isplati doći pogledati. Memorijal počinje u 18.30, a među natjecatiljima je sedam svjetskih prvaka...

Foto: Instagram
17 komentara

Dvije olimpijske pobjednice i dvije velike prijateljice konačno zajedno na Hanžeku. Dok diskašica Sandra Perković (27) slavi jubilej, 10. nastup, kopljašica Sara Kolak (22) u utorak će debitirat na Mladosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prošle godine bila sam tužna, nakon osvajanja zlata u Riju željela sam napokon osjetiti taj ambijent na Hanžeku kao natjecateljica. Prije tri godine prvi sam put došla na tribine kao gledateljica, no moram priznati da nisam očekivala kako ću na Hanžeku debitirati kao aktualna olimijska pobjednica - nasmijala se Sara, koja je iz sebe izvukla onu kostelićevsku snagu te će nastupiti iako je ozlijeđena.

- Muči me lakat, malo boli, no nije nešto što ne mogu izdržati. Moram biti na domaćemu mitnigu, jednostavno zaboraviš na sve i ideš se boriti, ideš baciti na publiku i za sebe - kaže Sara.

I još jedna poveznica s Kostelićima, Sara voli nastupati kad je kiša. Uostalom, padala je i kad je osvajala zlato. A kiša možda i navrati u utorak...

- I prije sam po kiši bila dobra. Koplje je tad teže kontrolirati, mokro je hvatište, pa je važnije uloviti pravi osjećaj. Živjela sam dvije godine u Rijeci i često sam trenirala po pljuskovima - istaknula je Sara.

Na Mladost stiže i cijeli Ludbreg.

- Uh, dolazi mi velika ekipa, bit će roditelji na stadionu, gradonačelnik Ludbrega, moj klub, direktor i direktorica, koje nisam dugo vidjela. Uglavnom, najbitniji ljudi sigurno stižu - istaknula je zlatna kopljašica.

Sandra je već veteranka na Mladosti, stiže već deseti put.

- Najdraži nastup bio mi je 2010., kad sam došla kao europska prvakinja, prvi put sam bila zvijezda - rekla je Sandra, kojoj još nisu dosadile medalje.

- Onaj krajnji cilj jesu velike daljine i možda rušenje svjetskog rekorda, no medalje su ono što se broji. Odličja se nikad ne mogu zasititi i uvijek ih rado sakupljam - kaže Sandra.

Jučer se navršilo i tri godine od smrti Ivana Ivančića, velikog hrvatskog atletskog trenera, koji je i Sandru vinuo u svjetske i olimpijske visine.

- On me stvorio, usadio je u mene rad i disciplinu, naučio me osnovne korake. Ma bio mi je kao roditelj. Kad vas netko nauči hodati, ostajete mu zahvalni cijeli život - rekla je Sandra.

Hanžekov memorijal počinje danas u 18.30, a među natjecateljima nalazi se sedam aktualnih svjetskih prvaka i šest olimpijskih pobjednika.

Sara Kolak nema niti jednu štiklu zato što je bole noge

 

👻

Objavu dijeli Sara Kolak (@sarakolak7)

Madara Palameika u Riju je bila 10. u koplju

 

Being super excited for my dear friend.. lady party 👸🏼🎉🌟😍

Objavu dijeli Madara Palameika (@palameika)

Sandra Perković za vitku je liniju promijenila prehrambene navike

Genevive LaCaze s 53 kg trči 3000m s preponama

 

"Si te pido un beso, ven, dámelo, yo sé que estás pensándolo." #despacito ❤️

Objavu dijeli G E N E V I E V E • LA C A Z E (@gengen_lacaze)

Ivana Lončarek trči na 100 m s preponama

Naši partneri pišu
Message