Obavijesti

Sport

Komentari 26

Nesuđeni napadač Dinama prvo je ime, ali neće igrati u playoffu

Nesuđeni napadač Dinama prvo je ime, ali neće igrati u playoffu
1

Kuglice Europske lige spojile su Dinamo i Viktoriju Plzen u šesnaestini finala. Momčad Nenada Bjelice imat će težak zadatak protiv kluba u kojem igraju pretežito češki igrači

VIDEO

Nenad Bjelica ulogu favorita prebacuje na Čehe koji su u Ligi prvaka osvojili sedam bodova u teškoj skupini s Romom, Real Madridom i CSKA-om.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:30

Imaju bolji koeficijent

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sam Bjelica priznao je kako ne zna puno o Česima, vjerojatno kao ni većina šire sportske javnosti u Hrvatskoj. O mogućnostima češke momčadi najbolje govore rezultati koji su zadnjih godina impozantni. 

Champions League - Group Stage - Group G - Viktoria Plzen v AS Roma

Viktorija ima bolji europski koeficijent od Dinama. U zadnjih pet godina prikupili su 31.000 bodova te su 43. klub Europe. Česi su tu osjetno bolji od Dinama koji imaju koeficijent 25.500 pa su 56. klub Europe.

Modri su skuplji

Pogled na Transfermarkt kaže da je Dinamo gotovo 20 milijuna eura skuplji od češkog prvaka. Dinamo prema zadnjem ažuriranju vrijedi 50,05 milijuna eura, a Viktoria Plzen tek 30,80 milijuna eura. 

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige

Kod Dinama je najskuplji Dani Olmo koji vrijedi šest i pol milijuna eura, a prate ga Kevin Theophile-Catherine i Arijan Ademi sa četiri i pol milijuna eura vrijednosti. Dinamo ima sjajno izbalansiranu svlačionicu i spoj mladosti i iskustva. Zagrepčani u svlačionici imaju 13 stranaca, iako treba istaknuti da Ademi, Gavranović i Menalo imaju hrvatske putovnice, a Stojanović, Hajrović, Dilaver i Gojak dolaze s govornih područja bliskih hrvatskom jeziku.

Zagreb: Dinamo i Anderlecht sastali se u 6. kolu Europske lige

Česi vrijede nešto više od 30 milijuna eura, a momčad im je mahom sastavljena od čeških igrača. U napadu je Nigerijac Ubong Ekpai koji je zapravo jedini 'pravi' stranac, a u klubu su i četiri Slovaka.

REAL MADRID v FC VIKTORIA PLZEN 2018/2019. GROUP STAGE.

S klupe ih vodi bivši češki izbornik Pavel Vrba koji igrač poznaje u dušu. Vrba je ključeve momčadi dao u ruke slovačkog reprezentativca Patrika Hrošovskog koji vrijedi 4,25 milijuna eura i najskuplji je igrač momčadi. Prvi napadač momčadi je Michael Krmenčik koji vrijedi četiri milijuna eura, a prije godinu dana bio je velika želja Dinama. Tražio ga je i Newcastle, ali Viktorija je odbila sve ponude i traži astronomsku odštetu.

On protiv Dinama neće igrati jer će se oporavljati od operacije križnih ligamenata.

Dinamo bolji u domaćem prvenstvu

Viktoria Plzen nije klub iz prvog reda najvećih čeških klubova, ali zadnjih par godina igraju najbolje. Plzen je u svojoj povijesti osvojio pet naslova prvaka države, a jednom su uzeli u Kup. Ipak, u 107 godina dugoj povijesti gledaju u leđa klubovima poput Slavije i Sparte Prag.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu HR Prve lige

Dinamo je u tom segmentu dimenzija za sebe, čak i u europskim okvirima. Modri su osvojili 19 prvenstava i 15 kupova. Imali su 11 uzastopnih naslova u domaćem prvenstvu, a suvereno kroče i aktualnim prvenstvom te je nova, jubilarna 20. kruna na pomolu.

Česi rasturaju u Europi

Momčad Pavela Vrbe ima kudikamo više iskustva u europskim utakmicama. Prošle sezone stigli su do šesnaestine finala Europske lige gdje ih je na produžetke izbacio Sporting iz Lisabona. Najuspješnija europska sezona Viktorije bila je 2011./2012. kada je klub u prvenstvu završio tek treći te je preko kvalifikacija ušao u Europsku ligu.

Nanizali su Metalurg, Ruch i Lokeren u kvalifikacijama, a onda premoćno osvojili prvo mjesto u grupi u kojoj je bio i branitelj naslova Atletico Madrid. U nokaut fazi dočekao ih je Napoli, a Česi su prošli i njih, a zatim nesretno ispali od Fenerbahčea u šesnaestini finala (tada je format Europske lige bio drugačiji).

S druge strane, Dinamo je nakon 49 godina prezimio u Europi i to je velika prednost za češku momčad.

Razina talenta definitivno je veća kod Dinama, ali Česi imaju bolju koheziju u ekipi te su uigraniji.

Bit će to izjednačen susret u kojem će presuditi nijanse.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida