Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sve za plavo proljeće u Europi: Put preko Trnave do zvijezda...

Sve za plavo proljeće u Europi: Put preko Trnave do zvijezda...
5

PAZI, PREKID! Spartaku su prekidi glavno oružje, opasni su u kontri i ne primaju puno golova, ali Dinamo je bolja momčad, kaže igrač Slovana Marin Ljubičić. A u Trnavi je naš Filip Dangubić...

VIDEO

Travnjak neće biti problem, sad je u puno boljem stanju nego na početku sezone. Možda nije savršen, ali siguran sam da igrači Dinama na njega neće imati primjedbe, kaže nam napadač Spartaka iz Trnave Filip Dangubić (23).

Iščekujući dolazak hrvatskog prvaka u grad, Slovaci se ionako ne brinu previše kad je riječ o travnjaku. Puno veća muka je sve ono oko travnjaka.

Kao prijateljska

- Prazne tribine? E, to će nam biti velik hendikep. Naučeni smo da su navijači naš 12. igrač, ali nije baš da ćemo biti izgubljeni, i prvu europsku utakmicu ove sezone, protiv Zrinjskog, igrali smo pred praznim tribinama. Nije ugodno, imaš osjećaj da igraš prijateljsku utakmicu. Vidjet ćemo tko će se bolje snaći u takvim uvjetima - kaže Dangubić, svjestan svih kvaliteta Dinama.

- Najveća snaga ‘modrih’ su njihovi ofenzivci, tu opasnost prijeti sa svih strana. Osobno, Dinamo me nije iznenadio pobjedama protiv Fenerbahčea i Anderlechta, gledao sam ga dosta, baš je prava momčad - hvali sljedećeg protivnika Dangubić, koji je nogometno odrastao u Rijeci, u kojoj se upoznao s Leovcem, Leškovićem i Gavranovićem.

- Najviše sam vremena proveo s Leovcem, zajedno smo bili u Rijeci nekih pola godine. Jedno vrijeme trenirao sam i s Leškovićem, osjetio ga kakav je na treninzima. Gavranovića sam upoznao, puno sam ga puta gledao u dresu Rijeke, ali s njim nisam igrao ni trenirao - govori Filip.

Teško ih je razbiti

Dangubić o situaciji u Trnavi priča iznutra, a bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić na Spartak gleda sa strane, iz uloge igrača Slovana.

- Trnava je prava radnička, obrambena momčad. Ginu u obrani od prve do zadnje minute. Pogotovo doma. Ne primaju puno golova, nitko ih ni u prvenstvu ni u Europi nije razbio. Glavno oružje su im prekidi, uz nekoliko kvalitetnih pojedinaca koji nose momčad, poput Grendela, Chanturishvilija i pogotovo Jirke, koji je jak u kontranapadima. Na njega treba paziti - upozorava Ljubičić.

Dinamo u Slovačku ide s problemima, bez oba stopera, ali i sa snom koji živi. Sa snom o europskom proljeću.

Preko Trnave do zvijezda... Zvuči kao pravi put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica