Obavijesti

Sport

Komentari 89

Kolinda je pozdravila Hrvate u Pekingu, upaljen plamen na ZOI

Kolinda je pozdravila Hrvate u Pekingu, upaljen plamen na ZOI
27

Na pekinškom stadionu "Ptičje gnijezdo" u Pekingu zapaljen je olimpijski plamen koji je službeno označio početak 24. Zimskih olimpijskih igara

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Otvaranje ZOI 2022 13.00 , Peking
Sortiranje događaja
UPALJEN PLAMEN

Upaljen je olimpijski plamen na 24. Zimskim olimpijskim igrama. Plamen je ove godine manji kako bi se stavio naglasak na zaštitu okoliša, održivosti i smanjenja emisija plinova što je jedna od poruka organizacije ovih Igara. 

Za kraj svečane ceremonije vidjeli smo i prekrasan vatromet.

24sata
NAULJENI SAMOANAC

Svijetla pozornice u Pekingu ukrao je Samoanac Nathan Ikon Crumpton koji se na -4 prošetao u suknji nalik šktoskom kiltu, torzo mu je bio potpuno gol i dobro nauljen.

Crumpton je, inače, jedini predstavnik Američke Samoe na Zimskim olimpijskim igrama, a zanimljivo, nastupio je i na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine gdje je na 100 metara trčao 11,27. Ovdje će se natjecati u skeletonu.

24sata

Više pročitajte ovdje.

IZAŠLI HRVATI

Evo nas, iza Finaca, došao je red i na nas - Hrvate! Zrinka Ljutić i Marko Skender nose hrvatsku trobojnicu sa šahovnicom. S tribina im je mahala i bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je član Međunarodnog olimpijskog odbora.

24sata

Samuel Kolega i Filip Zubčić će nastupiti u veleslalomu i slalomu, dok će im se u slalomu pridružiti i Matej Vidović. Što se tiče ženskog dijela, Andrea Komšić, Zrinka Ljutić i Leona Popović nastupit će u veleslalomu i slalomu. 

Imamo i čak tri predstavnika u skijaškom trčanju. Hrvatske boje branit će Marko Skender, Tena Hadžić i Vedrana Malec. Djevojke će nastupiti u disciplinama: sprint slobodnim načinom, na 10 km klasičnim načinom, ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama - sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu - 50 km slobodnim načinom/grupni start.

24sata

Prvi put u povijesti Hrvatska će imati predstavnika u brzom klizanju, a ta čast je pripala Valentini Aščić koja će se za što bolji rezultat boriti na 500 i na 1500 metara. Lea Jugovac će se natjecati u snowboardingu u disciplinama big air i slopestyle. 

24sata
USKORO IZLAZE HRVATI

Uskoro se približavamo i 38. državi čiji će predstavnici izaći sa zastavom na Ptičje gnijezdo. Naravno, pričamo o Hrvatskoj.  U Pekingu će nas predstavljati 11 sportaša u četiri sporta.

24sata
VESELI JAMAJKANCI

Evo nam i Jamajkanaca, naravno s poznatom bob ekipom. 

24sata
Komentari 89