Obavijesti

Sport

Komentari 53

Razotkrili rukometni skandal u Europi: 'Imamo dokaze da su namještene utakmice u LP...'

Razotkrili rukometni skandal u Europi: 'Imamo dokaze da su namještene utakmice u LP...'

Danas postoje dva razloga zbog kojih dolazi do toliko dramatičnih promjena u tečajevima. Jedan je taj da je momčad ostala bez određenog broja igrača, a drugi da je meč namješten, rekao je anonimni sugovornik

VIDEO

Švedski Handbollskanalen otkriva kako bi nekoliko odigranih europskih utakmica moglo biti namješteno, a prema njihovim saznanjima radi se o barem njih četiri. 

Sporna su po dva susreta iz muške i dva iz ženske Lige prvaka i Europske lige. Utakmica koja je najviše privukla pozornosti bila je ona iz muške Lige prvaka, a sve zbog visoke promjene tečajeva. Onaj na pobjedu momčadi A pao je nekoliko sati uoči utakmice s 1.55 na 1.05, a  hendikep od -2.5 narastao je na -5.5 što je značilo da će momčad A pobijediti s minimum šest golova razlike. 

- Danas postoje dva razloga zbog kojih dolazi do toliko dramatičnih promjena u tečajevima. Jedan je taj da je momčad ostala bez određenog broja igrača, primjerice, zbog korone. A drugi je taj da je meč namješten - rekao je anonimni sugovornik za Handbollskanalen dok je drugi izvor dodao:

- U svojoj profesionalnoj kladioničarskoj karijeri nisam nikad vidio toliko očitu namještaljku. A da se to može dogoditi na najvećoj pozornici i da je toliko očito me posebno ljuti. 

SG Flensburg-Handewitt - SC Magdeburg

Naime, rezultat sporne utakmice na početku je bio izjednačen nakon čega je momčad B u drugom poluvremenu radila grešku za greškom. Momčad A je u konačnici slavila s potrebnih šest razlike, a obožavatelji rukometa komentirali su čak 19 situacija za koje su rekli da 'nisu bile normalne'. 

Švedski Handbollskanalen poslao je upit Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) koja je odgovorila da su sve navedene utakmice bile popraćene Sportradarovim sustavom za otkrivanje prijevara. 

- Trenutno nema pokrenutih sudskih postupaka niti za jednu od četiri utakmice. EHF nije u poziciji komentirati bilo koji potencijalni slučaj na pravnoj razini - poručili su uz dodatak da je provedena jedna istraga koja je bila "neuvjerljiva".

Što misle pod time da je bila "neuvjerljiva"? - glasio je sljedeći upit Handbollskanalen portala, no dobili su odgovor da "ne smiju komentirati određene utakmice".

- Imamo dokaze i potvrde s nekoliko strana da su ove četiri utakmice namještene - nastavili su sa švedskog portala.

- Ako ih imate, kako kažete, tražimo da se dostave kako bi se pokrenule sve potrebne istrage, uključujući i policijske mjere - glasio je novi odgovor EHF-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe