Obavijesti

Sport

Komentari 57

Dalić kritizirao Uefu: Svjetski viceprvaci zaslužuju respekt

Dalić kritizirao Uefu: Svjetski viceprvaci zaslužuju respekt
1

Hrvatska nogometna reprezentacija će u subotu, 8. lipnja s početkom u 15 sati na Gradskom vrtu ugostiti Wales u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. godine, a nakon kiksa u Mađarskoj, 'vatrenima' igra samo pobjeda

VIDEO

Uvjeti su takvi kakvi jesu. Igrao sam u Engleskoj u takvim terminima. Kako je tako je, moraš se priviknuti, ne bi trebao biti problem, trenirali smo u to vrijeme, pripremali se, meni to nije problem, inače volim ranije utakmice, započeo je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

'Vatreni' prije odmora moraju još odraditi dvije utakmice, a prva se igra u subotu, 8. lipnja, u Osijeku. U kvalifikacijama za Euro 2020. protivnik je Wales predvođen neugodnim Garethom Baleom.

- Mislim da izbornika dovoljno dobro poznajem i da on dobro zna što treba raditi. Ne treba posebne instrukcije za Balea ili bilo koga jer sam jako dobro zna što mora raditi - jasan je kapetan Modrić.

Nakon završetka ligaških sezona, hrvatski su se reprezentativci pripremali u Opatiji i Rijeci za nadolazeće susrete. Odigrali su i prijateljski susret u Omišu za 100. rođendan tamošnjeg niželigaša.

- Pripremali smo se ovih tjedan dana i radili kako želimo igrati sutra. Kad bi netko izostao zbog ozljede ili nekih drugih razloga uvijek su odgovarali na pravi način tako da vjerujem da će sutra igrači koji će igrati pokazati da su za reprezentaciju i odraditi kvalitetnu utakmicu. 

Gosti u ovu utakmicu dolaze s tri boda i pobjedom protiv Slovačke (1-0) koja je u prvom kolu porazila Mađarsku 2-0. A, kako je Hrvatska prošla u Budimpešti, ne treba podsjećati.

- Pobjeđivali su već u kvalifikacijama za velika natjecanja i Slovačka kakva god da je, treba je pobijediti. Wales je odigrao dobru utakmicu, a Bale je zabio pobjednički gol i pokazao da ima kvalitetu. Morat ćemo obratiti pozornost na njega - zaključio je Modrić.

Nakon kapetana reprezentacije, o utakmici je progovorio i izbornik Zlatko Dalić koji dobro zna što će ga čekati na Gradskom vrtu. 

- Napravili smo dobrih sedam treninga, pokušali napraviti neke stvari u ofenzivi i defenzivi. Nemamo vremena čekati ili braniti se, ali naš stil igre se mijenja. Moramo biti momčad koja će tražiti posjed lopte jer je tu naša kvaliteta. Htjeli ,ne htjeli, imat ćemo posjed i nećemo moći imati visoki presing, tako da ćemo morati kombinirati. Neće biti lako - započeo je Dalić.

Svjetski viceprvaci sad su 'poželjan skalp' za sve reprezentacije pa nema sumnje da će i 'zmajevi' u ovaj susret ući posebno 'napaljeni'.

- Kod nas nema ništa bez pritiska s kim god da igramo, mi smo takav narod. Znamo što nas čeka sutra, nismo očekivali loš rezultat u Mađarskoj. Trebamo osvojiti 15 bodova za prolaz skupine, nije bitno kako. Tri boda su nam važna - jasan je hrvatski izbornik.

Kako ističe, kvaliteta Walesa nije samo u Baleu, već u cijeloj momčadi, a posebice u veznom redu koji stoji iza Garetha.

- Znamo njihovu kvalitetu i nije usporedivo kako Bale igra za Real i reprezentaciju. U Walesu je svaki put bolji igrač, ovdje je klasična špica gdje ima potporu od Brooksa, Jamesa i Wilsona, a grade svoju igru na napadu i kontranapadu. Tako da o tome ne možemo govoriti.

Utakmica se igra u subotu, 8. lipnja, s početkom u 15 sati. Vremenska prognoza govori kako će na Gradskom vrtu temperatura biti oko 30 stupnjeva te je sigurno kako će uvjeti za igru biti 'pakleni'. 

- Bit će jako vruće, ne znam tko je donio ovu odluku. Ipak je Hrvatska druga na svijetu i zaslužuje respekt. U to vrijeme igramo mi, Wales te Albanija i Island. Taj termin nije najidealniji, pogotovo ako će biti 30 stupnjeva. No, ponavljam, kako njima tako i nama. Ista situacija, isto vrijeme, godinu dana je prošlo kao protiv Senegala, a nadamo se istom rezultatu (op. a. 2-1) - završio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani