Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Pričalo se da ću i u Hajduk, ali to se, nasreću, nije realiziralo'

'Pričalo se da ću i u Hajduk, ali to se, nasreću, nije realiziralo'
1

Lovre Kalinić je super dečko, moj prijatelj. On je, bez ikakve sumnje, najbolji igrač Hajduka. Dobar sam i s Vlašićem i Tudorom, otkrio nam je u intervjuu Dominik Livaković

VIDEO

Dominik Livaković na početku je sezone u Dinamu bio tek treći golman, ali je sada prigrabio jedinicu i teško će je ispustiti.

Zadranin je u Dinamo došao kao veliko pojačanje na gol, ali u početku su ispred njega bili Eduardo i Adrian Šemper. Za to je pomalo bila kriva i ozljeda prsta, a mladom Dinamovu golmanu nije strano da ni s teškim ozljedama brani sjajno.

Tako je prošle godine u svibnju u Kranjčevićevoj skidao čuda protiv Dinama u utakmici koja je završila 1-1. Ta ga je partija praktički odvela u Maksimir.

- Prvi put s Dinamom idem na Poljud, očekivanja su sigurno velika. Pobjeđivao sam tamo i sa Zagrebom, opet idem po pobjedu - najavio je veliki derbi hrvatskog nogometa golman Dinama.

Livakoviću je golmanski uzor David de Gea iz Manchester Uniteda, a počeo je braniti zbog Ikera Casillasa. Cijeni i Danijela Subašića, bivšeg golmana Hajduka.

- Nisam se još čuo s njim, ali sigurno hoću. Uvijek mi prije utakmice pošalje poruku "Sretno". Nije pala nikakva oklada s njim za ovu utakmicu. Pomaže mi savjetima, pogleda i utakmicu kad ima vremena. Onda mi kaže što je bilo, a što nije bilo dobro. Suba je pravi prijatelj. Pohvali kad treba i ukaže na greške kad treba - rekao nam je Dominik.

GNK Dinamo - Olympique Lyonnais

Livaković se ne boji vatrene atmosfere na Poljudu jer je već igrao u Sevilli i u Torinu u Ligi prvaka. A upravo su nastupi "modrih" u Europi donijeli neizvjesnost u HNL.

- Ušli smo u Ligu prvaka i zbog toga smo u HNL-u bili malo umorni. Drugi dio sezone sigurno će biti puno bolji. Dinamo će u HNL-u igrati puno bolje - kazao je Livaković, Dalmatinac koji, zanimljivo, nikad nije dobio priliku u Hajduku.

- Pa nisu me nikad zvali. Bilo se nešto pričalo o tome kad sam bio u manjim uzrastima, ali se nikad ništa nije realiziralo. Sreća da nije.

Osim s prvim golmanom hrvatske reprezentacije Subašićem, Livaković je u dobrim odnosima i s njegovom zamjenom Lovrom Kalinićem koji zbog ozljede u subotu neće biti na drugoj strani terena.

- Lovre je super dečko, moj prijatelj. On je, bez ikakve sumnje, najbolji igrač Hajduka. Dobar sam i s Vlašićem i Tudorom.

Dominikova obitelj i prijatelji u Zadru navijat će za Dinamo. U posljednje vrijeme tamo raste potpora "modrima" upravo zbog Livakovićevih igara. A podijelio je i puno dresova, doći će mu velik račun, smije se golman Dinama koji voli raditi s trenerom Ivajlom Petevim.

- Ivajlo je dobar trener, kuži nogomet.  Nisam radio s puno trenera, ali on je sigurno jedan od boljih s kojima sam radio.

Da nije nogometaš, Livaković bi vjerojatno bio košarkaš jer taj sport voli zaigrati u slobodno vrijeme, a rado i gleda utakmice.

- Volim košarku jer dolazim iz grada košarke. Sve je manje igram jer mi ne dopuštaju klupske obveze, ali odem pogledati Cibonu kad stignem - otkrio je Dominik.

Za kraj, zamolili smo ga za prognozu derbija...

- Bilo bi najbolje da bude onako kao što je bilo zadnji put na Poljudu (4-0, op.a.), ali bit će dosta i 1-0 - nasmijao se Livaković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka