Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Svi moraju biti cijepljeni i to nije poruka samo za Đokovića'

'Svi moraju biti cijepljeni i to nije poruka samo za Đokovića'

Prvi reket svijeta još uvijek nije otkrio hoće li igrati na Australian Openu, a prema cijepljenju su skeptični i Daniil Medvjedev i četvrti igrač svijeta Nijemac Alex Zverev

VIDEO

Australski ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio je srijedu da svi koji žele igrati na Australian Openu morat će biti cijepljeni sa dvije doze cjepiva protiv Covida-19.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sofia Kenin i Kim Clijsters 04:03

Time se postavlja pitanje hoće li prvi tenisač svijeta Novak Đoković moći braniti naslov na Grand Slam turniru kojeg je devet puta osvojio. Đoković još nije otkrio je li cijepljen te je nedavno izjavio da nije siguran hoće li moći igrati na Australian Openu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja nemam nikakvu poruku za Đokovića već za sve koji žele posjetiti Australiju, a to je da moraju biti cijepljeni sa dvije doze - kazao je Hawke.

Iako broj cijepljenih kod tenisača i tenisačica raste, ovakav uvjet za ulazak u zemlju mogao bi dovesti da mnogi propuste Australian Open. Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisača i 60 posto tenisačica je cijepljeno, ali osvajač US Opena Rus Daniil Medvjedev i četvrti igrač svijeta Nijemac Alex Zverev skeptični su prema cijepljenju.

Beograd: Đoković ekspresno do četvrtfinala Srbija Opena, slavio protiv Soonwoo Kwona 6:1, 6:3

Đoković je nedavno rekao kako smatra da u društvu ne bi trebala vladati podjela. 

- Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uvjete za sve. I za one koji su cijepljeni i za one koji nisu. Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine. To je svima ostalo u lošem sjećanju - rekao je Đoković i prisjetio se situacije s Viktorom Troickim koji je dva tjedna morao biti u sobi: 

- Situacija uopće nije dobra. Ako profesionalnog sportaša stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe... On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne. Strašno je što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...