Sport

Komentari 28

Svi parovi, datumi i satnice utakmica na SP-u: Evo na koga možemo u osmini finala...

Svi parovi, datumi i satnice utakmica na SP-u: Evo na koga možemo u osmini finala...

Poznato je kako će se svaki dan prva dva kola grupne faze igrati četiri utakmice, a početak je zakazan za 13, 16, 19 i 22 sata po lokalnom vremenu, odnosno 11, 14, 17 i 20 sati po hrvatskom

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

POGLEDAJTE VIDEO: SP u Kataru

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Ako Hrvatska prođe, križa se sa skupinom u kojoj su Španjolska, Kostarika ili Novi Zeland, Njemačka i Japan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

To će biti drugo Svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu nakon onog u Južnoj Koreji i Japanu 2002., a prvo u arapskom svijetu te posljednje izdanje Svjetskog prvenstva na kojem nastupaju 32 reprezentacije jer će se broj sudionika povećati na SP 2026 na 48.

Zbog iznimno visokih temperatura u Kataru tijekom ljetnih mjeseci, ovo Svjetsko prvenstvo održat će se od kraja studenog do sredine prosinca, što ga time čini prvim mundijalom u povijesti koje se neće održati u svibnju, lipnju ili srpnju.

Također, ovo je bio i prvi ždrijeb SP-a na kome nisu poznati svi sudionici s obzirom da se još traže tri reprezentacije, koje moraju u lipnju izboriti plasman kroz dodatne kvalifikacije.

Francuska brani naslov prvaka, a Hrvatska je svjetski doprvak.

Koji su termini utakmica?

Još se ne zna tko će igrati u koliko sati, ali poznato je kako će se svaki dan prva dva kola grupne faze igrati četiri utakmice, a početak je zakazan za 13, 16, 19 i 22 sata po lokalnom vremenu, odnosno 11, 14, 17 i 20 sati po hrvatskom. U trećem kolu i u nokaut-fazi više utakmica igrat će se u isto vrijeme.

World Cup - Final Draw

Pregled svih skupina i termina

Skupina A

Raspored

Skupina B

Raspored

Skupina C

Raspored

Skupina D

Raspored

Skupina E

Raspored

Skupina F

Raspored

Skupina G

Raspored

Skupina H

Raspored

Raspored nokaut faze

Najčitaniji članci