Sport

Komentari 15

Svi plivači utegnuti, ali on ide po svome: Pokazao 'dad body'

Svi plivači utegnuti, ali on ide po svome: Pokazao 'dad body'

Plivač iz Palaua Shawn Dinglius-Wallace stao je kraj bazena i fizički se razlikovao od ostalih. Korpulentniji od svih nastupao je u kvalifikacijama na 50m slobodnim stilom, ali nije uspio doći do finala

Dok uz mnoge plivače odmah pomislimo na definirano tijelo i vidljive mišiće koji su se istaknuli nakon mnogo sati u bazenu i teretani, uvijek postoje iznimke. A jedna od njih je i Shawn Dinglius-Wallace koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljao malenu državu Palau.

Taj je plivač plijenio poglede izlaskom na bazen jer je očigledno korpulentniji od ostalih. Izgledao je kao netko tko je došao na bazen nakon nekog vremena odraditi koju seriju, ali nikako kao netko tko se natječe na Olimpijskim igrama. Naravno, izgled vara, a ovaj je predstavnik Palaua pokušao ući u finale na 50m slobodnim stilom. 

U svojoj je kvalifikacijskoj skupini bio četvrti od šest te nije izborio plasman u finale natecanja, a za 50 metara mu je trebalo 27.46 sekundi. On je jedan od tri predstavnika svoje zemlje u Tokiju, a za razliku od prije pet godina kad je u Rio de Janeiru bio na 72. mjestu ukupno, sad je plasman popravio za sedam pozicija.

Prvje put nastupio na SP-u u Barceloni 2013. godine, zatim je nastupao i na Svjetskim prvenstvima u Kazanju 2015. godine te Budimpešti 2017. godine i Guangzhouu 2019. godine.

Najčitaniji članci