Kovačić uoči Maroka | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kovačić: Svi su očekivali da ćemo se nas dvojica prvi vratiti kući, a mi ostali do kraja turnira

Kovačić: Svi su očekivali da ćemo se nas dvojica prvi vratiti kući, a mi ostali do kraja turnira

Puno sam učio. Imao sam čast gledati Luku, Raketu i Mandžu izbliza kako doživljavaju, bore se i pripremaju za utakmice. Ja sam tada razmisljao kako ću jednog dana biti vođa ekipa, rekao je Kovačić

VIDEO

Prije četiri godine bio je Dalićev džoker s klupe. Upijao je i učio od najboljih na svijetu, a danas je to postao i on sam. Mateo Kovačić igra izvanredno na Svjetskom prvenstvu u Katru. Bio je godinama pod povećalom, vukla se etiketa vječnog talenta koji neće nikada izaći iz Modrićeve sjene i preuzeti odgovornost, a to je Mateo napravio. Jedan od lidera Hrvatske, a slažu se mnogi, nasljednik Luke Modrića i budući vođa ove reprezentacije.

Pokretanje videa...

Dalić: Susret s Marokom za broncu je finale maloga svijeta 01:19

Prije četiri godine osvojio je srebro u Rusiji, a sada ima povijesnu šansu dograbiti se i bronce. Ovaj put s njim u glavnoj ulozi. Hrvatska i Maroko otvorili su prvenstvo međusobnim prvenstvom, a u subotu od 16 sati u borbi za broncu će i zatvoriti.

- Kad si već u polufinalu, naravno da želiš biti dio finala. Protiv Argentine nije išlo i nakon poraza smo se okrenuli ovom susretu za treće mjesto gdje ćemo dati sve od sebe da našim ljudima donesemo broncu. Mi smo znali prije prvenstva da će Maroko biti ozbiljan protivnik. Došli su do polufinala i borbe za treće mjesto. Oni su narod koji daje sve od sebe, imaju veliki nogometni talent i bit će teška utakmica, ali bolje ih poznamo, analizirat ćemo ih i pokušati odigrati pravu utakmicu - rekao je Kovačić. 

KATAR 2022 - Dalić i Kovačić održali konferenciju za medije uoči utakmice s Marokom

Vatreni u Zagreb slijeću u nedjelju u 17 sati, a kako god završilo u subotu, na glavnom zagrebačkom trgu organiziran je veliki doček. Nadamo se kako će se Kova i društvo pojaviti s broncom oko vrata.

- Naš fokus je na Maroku pa ćemo onda razmišljati o dočeku. Sigurno je da su ljudi ponosni na nas i to im želimo vratiti broncom. Treba se dobro pripremiti, odigrati pravu utakmicu, a onda ćemo o dočeku - kazao je Mateo.  

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

U prvoj utakmici remizirali smo 0-0 s Marokom, ali u međuvremenu su postali najveća senzacija prvenstva. Čeka nas težak zadatak.

- Afričke ekipe bile su teške za igrati uvijek, a Maroko je pokazao da je dobra ekipa. Sa Ziyechom sam bio u kontaktu, čuli smo se prije turnira i tijekom, očekivali su svi da ćemo se nas dvojica prvi vratiti kući, a ostali smo skoro do samog kraja. Pokazao je kroz ovaj turnir da je odličan igrač, što smo znali i prije. Odigrali su strašan turnir, imaju sjajne igrače. Igram sa Ziyechom, imaju veliku momčad, pokazali su da su kvalitetni. Mislim da ih to krasi ovo prvenstvo - rekao je Kova.

KATAR 2022 - Nakon 90 minuta nemamo pobjednika, Hrvatska i Brazil idu u produžetke

Kovačić je napravio ogroman iskorak u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tada je ulazio s klupe, a sada je jedan od vođa. 

- Imao sam tada drugačiju ulogu, puno sam učio. Imao sam čast gledati Luku, Raketu i Mandžu izbliza kako doživljaju, bore se i pripremaju za utakmice. Ja sam tada razmišljao kako ću jednog dana biti vođa ekipa i napraviti rezultat s Hrvatskom. Bila mi je čast učiti od njih kako se boriti za Hrvatsku na prvenstvu i kako predstavljati ovaj dres. Nadam se da sam opravdao očekivanja. Rekao je Kovačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner