Obavijesti

Sport

Komentari 14

Šuker: Što da nogometaši rade bez mečeva, da budu sezonci?

Šuker: Što da nogometaši rade bez mečeva, da budu sezonci?
2

Nismo smanjivali plaće i odgovorno smo se ponašali, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao: Pitali su nas hoćemo li proglasiti prvaka, a što će nogometaši raditi šest mjeseci? Da idu kao sezonci na Jadran?

VIDEO

HNS je u subotu, na dan nastavka natjecanja nogometnih u Hrvatskoj polufinalom Kupa, predstavio projekt "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-a 19".

Podsjetimo, po 35 ljudi iz svih deset prvoligaša obavili su dva PCR testa na korona virus s pet dana razmaka te serološko testiranje vađenjem krvi, rezultati govore: svih 350 testova je negativno, što znači da nema zapreka za nastavak nogometa.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovce testirali na korona virus

Pokretanje videa...

00:43

Kod sedmero ispitanika pronađena su protutijela (granične i pozitivne vrijednosti) za korona virus, što ukazuje da su preboljeli virus. Njih je dva posto, a toliki je postotak prokuženosti i u općoj populaciji, prema dosad dostupnim rezultatima.

- Nikad nije doživljeno da je sport u cijelom svijetu stao. Vidjeli smo vikendima da nismo mogli gledati utakmice bilo kojeg sporta, imali smo velikih problema, COVID-19 poharao je cijeli svijet i mislim da je Hrvatska pokazala odgovornost i profesionalnost, ono zbog čega nas se cijeni u svijetu - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

- Najbolje je da se sad igra bez gledatelja, moramo biti strpljivi i čekati i slušati zdravstvene djelatnike.

- HNS je ispunio prioriret, odlazak na europska i svjetska natjecanja. Kvalificirali smo se za Euro, pratili smo situaciju u klubovima, bili smo odgovorni. Dobili smo od HOO-a milijun do dva kuna, a sve ostalo stvorili smo sami. Nismo smanjivali plaće, odgovorno smo se ponašali. Kad sam imao kontakt s predsjednikom srpskog saveza Kokezom, otišao sam u samoizolaciju i pokazao odgovornost. Navijači će doći na svoje, bolje da ne dovodimo cijeli ovaj proces u pitanje, ali moramo još malo pričekati.

- Bilo je pitanja hoćemo li prekinuti prvenstvo i proglasiti prvaka, ali što će onda nogometaši raditi šest mjeseci, raditi kao sezonci na Jadranu? Nogometaši su nogometaši, oni ne znaju drugo raditi. Bitno je da nogomet živi i da se igra - kaže Šuker.

- Već se radi o modelu koji se naziva "hrvatski model". S ponosom možemo reći da smo prva država u svijetu koji je objavila takav model u stručnoj literaturi. Kad pogledate ekipu koja radi u Zdravstvenoj komisiji, slobodno mogu reći da možemo voditi i Ministarstvo zdravstva - rekao je doktor Dragan Primorac, predsjednik HNS-ove Zdravstvene komisije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet