Obavijesti

Sport

Komentari 13

Švicarci slavili teškom mukom: Kamerunac zabio Kameruncima

Švicarci slavili teškom mukom: Kamerunac zabio Kameruncima
8

Švicarska je pobjednički otvorila Svjetsko prvenstvu u Katru. U prvom kolu skupine G slavili su protiv Kameruna puno teže od očekivanog. Jedini gol zabio je Embolo, napadač rođen u Kamerunu

Iako su Švicarci imali više loptu u nogama, iz otvorene igre u prvom poluvremenu prijetili su isključivo Kamerunci. Prvu priliku Kamerun je imao u 10. minuti kada je Mbeumo prošao po lijevoj strani i zatim pucao iskosa prema vratima, Sommer je uspio odbiti, na odbijanac je natrčao Toko-Ekambi, ali njegov je udarac bio vrlo neprecizan.

Novi pokušaj Kameruna dogodio se u 30. minuti, ponovno je prijetio Toko-Ekambi, no Sommer je ukrotio njegov pokušaj. Samo četiri minute potom Hongla je ubacio s desne strane u peterac prema Toko-Ekambiju, ali Widmer je u posljednji trenutak izbio loptu ispred suparničkog napadača.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon

Švicarska je u samoj završnici prvog dijela dva puta zaprijetla nakon udaraca iz kuta, ali ni Elvedi u 40. niti Akanji u sudačkoj nadoknadi nisu bili precizni u svojim pokušajima glavom.

Ipak, to kao da je bila naznaka pogotka koji je stigao na samom početku drugog dijela. Freuler je u 48. minuti proigrao Shaqirija na desnom krilu, uslijedio je preizemni ubačaj na sedam metara gdje je nečuvao ostao Embolo i zatresao mrežu zemlje iz koje vuče porijeklo.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon

Blizu poravnanju Kamerun je stigao u 57. minuti kada je Choupo-Moting prošao po lijevoj desnoj strani, ali je ipak na kraju stigao preblizu Sommeru koji je bez problema pokrio svoj bliži kut i obranio udarac kamerunskog napadača.

Veliku priliku za povećanje prednosti Švicarska je imala u 66. minuti kada je Widmer odlično probio desni bok i poslao loptu na udarac Vargasu, no tada se vrhunskom obranom istaknuo Onana.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon

Iako je imao negativan rezultat, Kamerun u završnici dvoboja nikako nije uspijevao preseliti igru na švicarsku polovicu, a Švicarska je u petoj minuti nadokande imala "zicer" za povećanje vodstva. Seferović je ušao u kazneni prostor, oslobodio se čuvara, no njegov je udarac ipak završio u boku Castelletta.

Svoj prvi susret u ovoj skupini od 20 sati igrat će Brazil i Srbija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo, skupina G, 1. kolo 11:00 , Janoub stadion, Katar
Švicarska
Embolo 48'
1 : 0
Kamerun
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice! Švicarska je slavila teškom mukom protiv Kameruna i prvenstvo otvorila pobjedom. Jedini gol zabio je Embolo u 48. minuti.

Večeras u skupini G igraju Brazil i Srbija.

90+3'

Ostali su bez snage Kamerunci. Švicarci kontroliraju igru bez problema i čekaju kraj utakmice. 

90'

Još šest minuta sudačke nadoknade. Može li Kamerun barem do boda?

85'

Tu je moglo biti svega. Od autogola do penala, ali Kamerunci su se spasili. Okafor je prošao po lijevoj strani i ubacio u petarac, Castelletto je pokušao izbiti loptu, ali se poskliznuo i s njom otišao izvan granica igrališta. 

84'

Nove promjene. Rieder je kod Švicarske ušao umjesto Vargasa, a na drugoj strani Mbuema je zamijenio Ngamaleu. 

Komentari 13