Obavijesti

Sport

Komentari 3

Svjetski prvak Ljubo: jedan od najvećih koje smo ikad imali...

Svjetski prvak Ljubo: jedan od najvećih koje smo ikad imali...
4

Ivan Ljubičić, jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena slavi 40. rođendan. Osvajač je Davis Cupa, Mastersa, olimpijske bronce, a bio je i treći tenisač svijeta. Danas trenira Rogera Federera

VIDEO

Ivan Ljubičić od danas je 40-godišnjak. Ivanov je put priča od ratne Banjaluke preko Opatije i Rijeke do vrha svjetskog tenisa... Osvajač Mastersa, olimpijski brončani, treći tenisač svijeta i svjetski prvak s Hrvatskom koju je 2005. nosio do osvajanja Davis Cupa.

Tennis - Australian Open - Men

Sa devet godina se uhvatio reketa, talent i strast gotovo su odmah postali kristalno jasno vidljivi, ali četiri godine kasnije rat je obitelj Ljubičić natjerao na odlazak iz banjalučkog doma.

Ivan je sa majkom i bratom postao prognanik, u Opatiji. Kada se nakon pola teške godine obitelji priključio i otac, Ljubičići su krenuli u novi početak koji su našli u svom novom domu, u Rijeci.

Prvi je challenger osvojio 1999. u francuskom Besanconu, a godinu kasnije je u polufinalu Sidneya i Bastada, dodaje tri ATP četvrtfinala te ulazi u 3. kolo olimpijskog turnira. Postaje globalno poznato sportsko ime.

U Lyonu 2001. došao je prvi ATP naslov. Ivan je ukupno osvojio 10 ATP turnira sa titulom na Mastersu u Indian Wellsu 2010. kao krunom karijere.

Posebno mjesto u vitrinama i srcu zauzima olimpijska bronca za Hrvatsku, osvojena u Ateni 2004. u paru s Mariom Ančićem, a 2006. bio je treći tenisač na planeti.

Između atenske bronce i trećeg mjesta na svijetu 2005. je došao - naslov prvaka svijeta. Ljubo je kao prvi reket reprezentacije (skupa s Mariom Ančićem, Goranom Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i izbornikom Nikolom Pilićem) u Bratislavi Hrvatsku odveo do 3:2 pobjede nad Slovacima i prvim Davis Cupom u hrvatskoj teniskoj povijesti.

Kad je okončao aktivnu igračku karijeru (u kojoj je na ATP turnirima zaradio više od 10 milijuna dolara) 2013. prihvatio se trenerskog posla.

Kakav je trener Ljubo? Takav da od 2016. trenira - Rogera Federera. Prije toga (2013. do 2015.) trenirao je Miloša Raonića.

Roger Federer of Switzerland and his coach Ivan Ljubicic pose with the trophy after Federer won the Australian Open tennis tournament men

Ivan Ljubičić... Ne 'samo' jedan od najvećih tenisača nego - jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

Sretan rođendan, Ljubo. I još jednom: kapa dolje za sve silne uspjehe. Od Banja Luke do vrha svijeta... Velemajstor!

Deset osvojenih ATP turnira

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani