Obavijesti

Sport

Komentari 33

Tajna Modrićeve dugovječnosti: Pravilna ishrana i puno odmora

Tajna Modrićeve dugovječnosti: Pravilna ishrana i puno odmora
6

Možda ima 35 godina, ali tako kao on ne igraju nogometaši koji su u smiraju nego u naponu karijere. Luka Modrić jedan je od posebnih velemajstora i jedan od onih igrača čija će karijera trajati jako dugo

VIDEO

Početkom rujna napunio je 35 godina, i dalje igra maestralno sa svojom silnom klasom i nakupljenom rutinom, a fizički - kao mu je deset manje. Luka Modrić imao je od koga učiti u Madridu, ali on ne može kao Cristiano Ronaldo promijeniti poziciju pa igrati na mjestu koje znači manju energetsku potrošnju. Nema odmora u veznom redu Hrvatske i Reala!

Čovjek svejedno igra k'o navijen, a madridski As tvrdi kako zna koja je tajna Lukine nogometne dugovječnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatna lopta... Made in Croatia!

Pokretanje videa...

luka modrić 02:37

Javno se zahvalio izborniku Zlatku Daliću što mu je dopustio da tijekom klupskih priprema preskoči reprezentativne obveze i time otkrio jedan od razloga.

Kada se zagazi u 36. godinu života kvalitetne pripreme su temelj fizičkog integriteta, kondicijskih i energetskih kapaciteta. Ali, tvrdi As to je tek dio cijele priče. Luka je promijenio način treninga, a samim time, zapravo, pišu Španjolci - i način života.

Spanish Super Cup - Semi Final - Valencia v Real Madrid

Prehrana i odmor postali su ključni elementi svakodnevice da bi se što duže trajalo na najvišoj mogućoj, svjetskoj: Modrićevoj razini. Od zadnjih 13 Realovih utakmica Luka je odigrao 12.

Protiv Levantea je trčao kao 10-ak godina mlađi kolege, točnost dodavanja mu je na 90%, a na sve je nakalemio i 16 uspješnih driblinga. Možda ima 35, ali tako ne igraju nogometaši koji su u smiraju nego u naponu karijere!

- Ne postavljam si granice do kad ću igrati za Hrvatsku. Znam koliko imam godina, ali osjećam se sjajno i dok god je tako uživat ću u nogometu igrajući za Hrvatsku i Real Madrid - kaže Modrić.

Jedna od najtužnijih stvari u životu je raditi ono što ne voliš, što te zamara i frustrira. Luka to zna i svakoj utakmici, svakom treningu pristupa - uživajući u igranju nogometa. Kao kad je bio klinac. I ta dječačka radost, to guštanje u nogometu: nužni je sastojak cijele priče.

Luka MOdrić s obitelji i prijateljima odmor provodi u Zadru

Izdanje u kojem smo ga vidjeli ovog ljeta, na odmoru u rodnom Zadru, istesanog kao nikad ranije, također govori jako puno toga. Luka Modrić je nogometni velemajstor i jedan od onih koji će, na radost milijuna navijača, trajati jako dugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora