Obavijesti

Sport

Komentari 44

Tajne Rusije: Dalić nije jeo cijeli dan, Olić predložio da Rebić ide u napad, a Raketa držao govor

Tajne Rusije: Dalić nije jeo cijeli dan, Olić predložio da Rebić ide u napad, a Raketa držao govor
1

Vježbali smo penale, ali me bilo strah da nas netko ne snima, da ne vidi kako pucamo . Blizu je bio jean kafić, pa mi je prošlo kroz glavu da bi netko mogao imati dalekozor - rekao je izbornik Zlatko Dalić

VIDEO

Kroz glavu mi je prošlo da su nam džaba sve pobjede u skupini ako ispadnemo od Danske. Nitko se neće sjećati pobjede protiv Argentine, sjajne atmosfere, ispast ćemo teški luzeri. Ono, gubitnici. I o tome će pričati neke nove generacije nakon dvadeset godina. Da, to su bili gubitnici. Eto, to mi je prolazilo kroz glavu, rekao je Zlatko Dalić.

Nižnji Novgorod: Hrvatska i Danska u osmini finala na Svjetskom prvenstvu

Na današnji dan prije dvije godine odigrana je jedna od najdramatičnijih utakmica u povijesti Hrvatske.

Bila je to utakmica nakon koje je u Hrvatskoj prodana rekordna količina apaurina. Ako nam tad nije srce iskočilo... Tri utakmice u skupini, tri pobjede. I povratak u Nižnji Novgorod, gdje je pala Argentina.

- Uzeli smo drugi hotel, nismo bili u istom kao prije Argentine. Organizatori su nas poslali na pomoćni teren, nije mi bilo drago. Glavni teren, tako su nam objasnili, čuvali su za utakmicu - prisjetio se Dalić.

SP 2018, Hrvatska - Danska

Bio je to teren s kojeg se lako moglo pratiti trening. Odnosno, na koji su Danci mogli poslati neke skaute, koji bi se provukli i snimali.

- Vježbali smo penale, ali me bilo strah da nas netko ne snima, da ne vidi kako pucamo penale. Blizu je bio jedan kafić, pa mi je prošlo kroz glavu da bi netko mogao imati dalekozor. Onda je netko od igrača doviknuo da neće biti penala, riješit ćemo sve u 90 minuta - rekao je Dalić.

I osvanuo je 1. srpnja. Dan utakmice. Izbornik je spavao dulje nego ikad. I smišljao što reći igračima uoči utakmice. Okupio ih je i rekao: “Dečki, ovo je vaš dan. Ovo je vaša utakmica. Ja vam nisam potreban. Ne treba vam izbornik”.

Završio je sastanak, a Dalićevi pomoćnici donijeli su videosnimku podrške koji je poslala Hrvatska vojska. Bio je toliko emotivan da su pet minuta nakon videa igrači ostali nepomično sjediti. Svjetla su se odavno upalila, a igrači su sjedili bez teksta. Bez glasa.

Uoči utakmice naši su gledali penale na Rusija i Španjolska i naravno, svi su navijali za Rusiju. Rusija pobjeđuje, slavlje u svlačionici jer bi to značilo da u mogućem četvrtfinalu idemo na, ruku na srce, puno lošiju momčad od nas. 

I počinje utakmica. Gol primamo u prvoj minuti.

- Šok. Danska nije izgubila 18 utakmica, a sad vodi 1-0 - prolazi Daliću kroz glavu.

Nasreću, brzo izjednačujemo. Produžeci. Igra se na nož, i jedni i drugi čekaju penale, ne riskira se...

- Šefe, stavite Rebića u špicu, sjetite se što je napravio Bayernu u finalu kupa, kad je od centra krenuo sam kroz obranu - govori Ivica Olić.

SP 2018, Hrvatska - Danska

Dalić ga sluša i ubacuje Rebića, ovaj bježi danskoj obrani. Penal. Izbornik Dalić se u tom trenutku hvata za glavu i govori pomoćnicima da je trebao biti gol. Kao da ima neki loš predosjećaj. Loptu uzima Luka Modrić. Dalić ne gleda penal. Ne može.

- Gledao sam samo prema navijačima. Čekao sam da vidim reakciju navijača. Kad ono muk. Znao sam da je promašio - kaže Dalić.

Završavaju produžeci, igrači padaju od umora, a slijede penali. Izbornik Dalić ušao je u teren i zagrlio Modrića, koji je bio utučen. Jer, da je Hrvatska ispala, Luka bi ispao tragičar, iako, bi je naš najbolji igrač. U tom trenutku Rakitić okuplja momčad.

- Dečki, idemo ovo dobiti za Luku! Ajmo pobijediti te Dance - održao je govor Rakitić, dodavši da će on pucati - posljednji.

Nižnji Novgorod: Hrvatska i Danska u osmini finala na Svjetskom prvenstvu

Počinje drama. Prvi pucaju Danci, Suba brani. Promašuje i Badelj. Kakva drama. No Suba skida još dva penala i Ivan Rakitić uzima loptu. Na tribinama već svi na apaurinima. Nitko ne može gledati.

- Pomislio sam: ‘Bože, ima li kraja?’. I čekam da se zaleti Rakitić. Okrenuo sam se i gledao navijače. Čekao sam njihovu reakciju, kao i kod penala Luke Modrića. Ako zabije, proključat će tribine. Gledam i odjednom kaos na tribini gdje su naši navijači. Uh, kad se sjetim - rekao je Zlatko Dalić.

U četvrtfinalu smo. Za šest dana čekala nas je Rusija. Kakva je to večer bila...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica