Sport

Komentari 1

Tako se radi: Košarkaš Splita uzeo kramp i mijenjao parket

Tako se radi: Košarkaš Splita uzeo kramp i mijenjao parket

Nakon dvadeset godina Gripe mijenjaju parket, a radnicima je došao pomoći sjajni košarkaš Splita Pavle Marčinković. Naravno, Pavle je za nagradu dobio svoj dio parketa

Legendarne splitske Gripe dobit će novi parket. Dvorana koja je u funkciji sedam dana u tjednu, od 7 do 23 sata, posljednji put parket je mijenjala prije 20 godina. Naravno da je takva politika morala doći na naplatu i parket je došao u takvo stanje da je promjena bila neminovna. 

Da stvar bude bolja, a i samim time brža, kramp je u ruke uzeo i Pavle Marčinković (30). Zadranin u dresu Splita odlučio je pomoći radnicima tako što je zajedno s njima odvajao stari parket. Dio parketa, onaj na kojem je linija 6,25 metara, za tricu, Pavle je uzeo za uspomenu. No prije toga dobro je nasmijao radnike pokušavši s djelom parketa zabiti koš...

- Pavle je momak koji je nevjerojatno podigao razinu svoje igre. Puno nam je dao, još ima prostora i vjerujte mi da u nekim trenucima vrijedi za tri igrača - rekao je trener Žutih Ante Grgurević.

Pavle je i u radovima pokazao da vrijedi za trojicu. Bez problema je s krampom vadio parket, uz odlično raspoloženje. Inače, riječ je prošlogodišnjem najboljem igraču prve lige i reprezentativcu Hrvatske. I da, igraču koji je igrao za Split sa slomljenim prstom. Inače, osim košarke, Pavle je lud i za Chelseajem.

- Za Chelsea sam počeo navijati 1998. kad su osvojili europski Superkup protiv Reala. Imao sam devet godina, bio sam dijete. I kad sam gledao kako igraju u plavim dresovima, odmah sam to povezao sa Zadrom. Pa je još Mario Stanić tamo bio. Uglavnom, prvi su klub za koji sam počeo navijati. Od napadača sam najviše volio Pavljučenka. Tada je igrao u Tottenhamu, svidjelo mi se prezime pa sam, nakon što je odigrao neki 'bolestan' turnir, cijelo ljeto navijao da dođe u Chelsea - rekao je Pavle, kojeg zovu, Pavljučenko.

Zamjena parketa prvi je od većih zahvata na legendarnim Gripama, do sada su postavljeni led rasvjeta i led panoi, obnovljeni su vanjski tereni, zatim ide uređenje svlačionica, izgradnja teretane, postavljanje sjedalica, novog semafora, klupskog muzeja... 

Zajedničkom realizacijom Grada Splita, Razvojne agencije Split - RaST i KK Split na natječaju je dobiveno 490 tisuća kuna bespovratnih sredstava za zamjenu parketa. Taj projekt izabran je među 22 najbolje ocijenjena u konkurenciji 239 projekata. Cijeli posao trebao bi biti odrađen tijekom ljeta.

Najčitaniji članci