Obavijesti

Sport

Komentari 30

Talijan odradio prvi trening na Poljudu: U petak prvi ispit...

Talijan odradio prvi trening na Poljudu: U petak prvi ispit...

Tramezzani je došao u Split s namjerom da nešto napravi, želi napraviti velike stvari, u prijašnjim klubovima je dolazio gasiti požare i zadržavao se po nekoliko mjeseci...

VIDEO

Novi trener Hajduka Paolo Tramezzani (50) predstavljen je jutros na Poljudu, a u poslijepodnevnim satima je s igračima odradio prvi trening.

Talijanski stručnjak je jedan od trenera koji svoj posao radi s dosta strasti, zna pohvaliti, ali zna i podviknuti. Jednom je igrače Lugana nakon jednog neočekivanog poraza u 6 ujutro poveo u lokalnu tvornicu gdje ih je htio upoznati s radnicima koji teško i naporno rade.

U narednih 37 dana hajdukovce čeka čak deset utakmica, a od toga su po dva derbija s Dinamom i Rijekom te gostovanje u Osijeku. Cilj Hajduka je Europa za sljedeću sezonu, odnosno grupna faza Konferencijske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ono što će čekati novog trenera Hajduka je vraćanje samopouzdanja momčadi za koju je i sam ustvrdio da je kvalitetnija od igara koje je pružala. Ali morat će napraviti i čistku u momčadi. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius je najavio da će prva  momčad imati 20 igrača i tri vratara, a ostali će morati u B momčad ili na kaljenje u neki drugi klub. Mnogim igračima istječu ugovori, neki se više ne vide u Hajduku, a neki su i na posudbama. Pitanje je želi li ih Hajduk otkupiti. Ta komplicirana situacija zahtjeva puno vremena, a Hajduk vrijeme nema. 

Tramezzani je došao u Split s namjerom da nešto napravi, želi napraviti velike stvari, u prijašnjim klubovima je dolazio gasiti požare i zadržavao se po nekoliko mjeseci. Najavio je da želi raditi dugoročno i da želi promovirati mlade igrače iz Akademije. Pitanje je koliko će biti samostalan u radu i što će napraviti.

Njegovo ime je došlo iznenađujuće, nije se probilo u javnost, predsjednik i sportski direktor su priznali kako su razgovarali s deset imena, neki su se probili do javnosti, neki su i sami priznali da su bili u kontaktu pa su morali odbiti iz privatnih razloga. Najbliži cijeloj priči bio je Portugalac Silas koji se nije uklopio u gabarite koje su od njega tražili na Poljudu. Htio je dovesti nekoliko pomoćnika, u odnosu na Tramezzanija koji je doveo dva pomoćnika i koji su se očito uklopili u financijske gabarite koje je postavio pred njima Hajduk.

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica

On će imati dva pomoćnika i treba vidjeti kako će novi trener krenuti u novi zahtjevan zadatak koji je pred njim. Hajduk će proljetni dio sezone započeti u petak utakmicom protiv Šibenika, a pet dana kasnije slijedi veliki derbi protiv Dinama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu