Obavijesti

Sport

Komentari 25

Milan u polufinalu Lige prvaka nakon 16 godina! Giroud zabio presudni gol za tugu u Napulju

Milan u polufinalu Lige prvaka nakon 16 godina! Giroud zabio presudni gol za tugu u Napulju
13

Rafa Leao otvorio je obranu Napolija čudesnim prodorom, a Giroud pospremio je u praznu mrežu za ukupnih 2-0 Milana. Napoli je imao priliku za povratak u život, ali Kvaratshelia je promašio penal u 82. minuti

Nogometaši Milana plasirali su se u polufinale Lige prvaka odigravši 1-1 na stadionu Diego Armando Maradona protiv domaćeg Napolija, čime su obranili prednost (1-0) iz milanskog dvoboja.

Vodeći pogodak za Milan postigao je francuski napadač Olivier Giroud u 43. minuti, a velike zasluge pripadaju i asistentu, Portugalcu Rafaelu Leau.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Napoli v AC Milan

Izjednačio je Victor Osimhen na samom kraju utakmice, u trećoj minuti sučeve nadoknade.

Milan je u Napulj stigao s jasnom idejom u čvrstom i pokretljivom obrambenom bloku braniti minimalnu prednost (1-0) stečenu u prvoj utakmici i prijetiti iz brzih kontranapada. Napoli je imao loptu u nogama, više udaraca prema golu (10-4) u prvom poluvremenu, ali su gosti bili konkretniji i bili opasni gotovo svaki put kad bi prešli u suparničku polovicu.

Rafael Leao je bio igrač koji je najviše mučio domaću obranu, a u 21. minuti je zahvaljujući nesmotrenom potezu Marija Ruija izborio kazneni udarac za svoju momčad. Iskusni, 36-godišnji francuski napadač Olivier Giroud preuzeo je ulogu izvođača. Gađao je donji lijevi kut, ali je vratar Napolija Alex Meret pročitao Giroudovu namjeru i obranio udarac.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Napoli v AC Milan

Francuz se šest minuta poslije mogao iskupiti, ali je Meret još jednom izašao kao pobjednik, obranivši nogama Giroudov udarac iz srca šesnaesterca.

Treća sreća za Girouda

No, kad je treći put došao u priliku za postizanje pogotka, francuski napadač nije pogriješio. Najveći dio posla obavio je Rafael Leao. Portugalac je primio loptu duboko u svojoj polovici, a onda se sjurio po lijevom boku. U punom sprintu je došao do kaznenog prostora, tamo je driblingom slomio Amira Rrahmanija, a onda s ruba peterca poslao povratnu loptu prema sredini. Njegov prodor pratio je Giroud i sa sedam metara ljevicom poslao loptu u desni donji kut za vodstvo Milana.

Domaća momčad je u prvom poluvremenu uspjela postići pogodak, u četvrtoj minuti sučevog dodatka, ali je radost Victora Osimhena kratko trajala. Naime, poljski sudac Szymon Marciniak ispravno je prosudio da je lopta pogodila nigerijskog napadača u ruku prije nego što ju je poslao u mrežu.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Napoli v AC Milan

Drugo poluvrijeme je proteklo u još većoj nadmoći Napolija, ali momčad Luciana Spallettija nije imala preciznosti u završnici. To se posebno odnosi na Gruzijca Khvichu Kvaratskheliju, koji je iz sličnih situacija u 46. i 58. minuti, iskosa s lijeve strane, pucao snažno, ali preko grede.

Ponajbolji igrač Napolija u ovoj sezoni je definitivno zaslužio epitet "tragičara" u domaćim redovima, kad je u 82. minuti propusti realizirati kazneni udarac. Gađao je donji desni kut, ali je Mike Maignan obranio njegov udarac.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Napoli v AC Milan

U trećoj minuti sučevog dodatka Napoli je ipak došao do pogotka. Victor Osimhen je zatresao mrežu nakon ubačaja iz kuta Giacoma Raspadorija, ali za preokret je ponestalo vremena.

Milan će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Benfice i Intera, u kojem će Inter u srijedu pred svojim navijačima braniti prednost od 2-0 iz prvog dvoboja odigranog u Lisabonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Napoli - Milan, četvrtfinale Lige prvaka 21 sat , Stadio Diego Armando Maradona, Napulj
Napoli
0 : 1
Milan
Giroud 43'
Sortiranje događaja
90+4'

Gotovo je! Poljak je s istekom četvrte minute sudačke nadoknade svirao kraj, Milan je u polufinalu Lige prvaka!

90+3'

GOOOOOL! Osimhen za 1-1 i ukupnih 2-1.

90+1'

Ponovno Maignan! Spreman je bio nakon neugodnog ubačaja Napolija.

90'

Četiri minute sudačke nadoknade.

84'

Leao je izašao, a zamijenio ga je Saelemaekers.

Komentari 25