Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tata ove igre: Čudesni Loeb se vratio pa s 47 godina postao najstariji pobjednik utrke WRC

Tata ove igre: Čudesni Loeb se vratio  pa s 47 godina postao najstariji pobjednik utrke WRC

Sebastian Ogier je vodio dva brzinca prije kraja, ali Loeb je na koncu uspio stići do pobjede. Deveterostruki svjetski prvak vratio se u punom sjaju i u nekoliko kategorija ušao u povijest

VIDEO

Francuz Sébastien Loeb (Ford), koji za mjesec dana puni 48 godina, postao je najstariji vozač koji je pobijedio na jednoj utrci Svjetskog reli prvenstva (WRC) nakon trijumfa na reliju Monte Carlo ispred sunarodnjaka Sébastiena Ogiera (Toyota) u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Ogier bježao policiji u Zagrebu

Pokretanje videa...

Ogier protiv policajca 00:35

Sa svojom novom suvozačicom Isabelle Galmiche, deveterostruki svjetski prvak je uspio doći do 80. pobjede u WRC-u i osme u Monte Carlu. Galmiche je postala prva žena na najviše postolju Svjetskog reli prvenstva još od Fabrizije Pons davne 1997. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osam trijumfa na ovom reliju ima i aktualni svjetski prvak Ogier, koji je naslov izgubio u pretposljednjem specijalu, kada mu je puknula prednja lijeva guma u trenutku kada je vodio s 25 sekundi prednosti. Dva brzinca prije kraja imao je veliku prednost, ali sudbina je očito htjela da veliki Loeb osvoji premijernu utrku nove WRC sezone čime je zasjeo i na vrhu ukupnog poretka.

Alzašanin je, takošer, ušao u povijest jer je osvojio prvi WRC reli s hibridnom tehnologijom. Britanac Craig Breen zauzeo je treće mjesto na ovom prvom reliju sezone, reliju koji je proslavio jubilarno 90. izdanje.

Loeb se tako vratio u punom sjaju nakon što je prošlu sezonu pauzirao, 2020. godine odvozio tek dvije utrke, a prethodne sezone 2019. polovicu utrka na kalendaru. Ove godine nastupao je na Dakar Rallyju gdje je slavio na dvije etape u konkurenciji automobila.

Iduća postaja Švedska gdje će se u Umei voziti od 24. do 27. veljače nakon čega slijedi utrka u Zagrebu. Hrvatska utrka "Croatia Rally" je na rasporedu od 21. do 24. travnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi