Sport

Komentari 0

Tata ove igre: Čudesni Loeb se vratio pa s 47 godina postao najstariji pobjednik utrke WRC

Tata ove igre: Čudesni Loeb se vratio  pa s 47 godina postao najstariji pobjednik utrke WRC

Sebastian Ogier je vodio dva brzinca prije kraja, ali Loeb je na koncu uspio stići do pobjede. Deveterostruki svjetski prvak vratio se u punom sjaju i u nekoliko kategorija ušao u povijest

Francuz Sébastien Loeb (Ford), koji za mjesec dana puni 48 godina, postao je najstariji vozač koji je pobijedio na jednoj utrci Svjetskog reli prvenstva (WRC) nakon trijumfa na reliju Monte Carlo ispred sunarodnjaka Sébastiena Ogiera (Toyota) u nedjelju.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Ogier bježao policiji u Zagrebu

Sa svojom novom suvozačicom Isabelle Galmiche, deveterostruki svjetski prvak je uspio doći do 80. pobjede u WRC-u i osme u Monte Carlu. Galmiche je postala prva žena na najviše postolju Svjetskog reli prvenstva još od Fabrizije Pons davne 1997. godine.

Osam trijumfa na ovom reliju ima i aktualni svjetski prvak Ogier, koji je naslov izgubio u pretposljednjem specijalu, kada mu je puknula prednja lijeva guma u trenutku kada je vodio s 25 sekundi prednosti. Dva brzinca prije kraja imao je veliku prednost, ali sudbina je očito htjela da veliki Loeb osvoji premijernu utrku nove WRC sezone čime je zasjeo i na vrhu ukupnog poretka.

Alzašanin je, takošer, ušao u povijest jer je osvojio prvi WRC reli s hibridnom tehnologijom. Britanac Craig Breen zauzeo je treće mjesto na ovom prvom reliju sezone, reliju koji je proslavio jubilarno 90. izdanje.

Loeb se tako vratio u punom sjaju nakon što je prošlu sezonu pauzirao, 2020. godine odvozio tek dvije utrke, a prethodne sezone 2019. polovicu utrka na kalendaru. Ove godine nastupao je na Dakar Rallyju gdje je slavio na dvije etape u konkurenciji automobila.

Iduća postaja Švedska gdje će se u Umei voziti od 24. do 27. veljače nakon čega slijedi utrka u Zagrebu. Hrvatska utrka "Croatia Rally" je na rasporedu od 21. do 24. travnja.

Najčitaniji članci