Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tek mu je 16: Hrvatska nada pobijedila nekad 33. na svijetu

Tek mu je 16: Hrvatska nada pobijedila nekad 33. na svijetu
2

Dojmovi se još nisu slegli, ali meni je jako drago što sam pobijedio ovako iskusnog igrača koji dugo igra na ovakvim turnirima, rekao je Dino Prižmić nakon pobjede na Challengeru u Zadru

VIDEO

Nije mnogo nedostajalo da hrvatski tenisači zabilježe maksimalan učinak prvog dana glavnog turnira Falkensteiner Punta Skala - Zadar Opena: u osminu finala plasirala su se dvojica od trojice.

 Tek 16-godišnji Dino Prižmić je sa 7-5, 6-3 svladao Uzbekistanca Denisa Istomina, svojevremeno 33. tenisača svijeta, a nekoliko minuta potom u osmini finala mu se pridružio 22-godišnji Duje Ajduković, pobjedom 6-2, 6-2 protiv prvog nositelja turnira, Talijana Gianluce Magera.

Nino Serdarušić je, pak, doživio poraz od šestog nositelja, Talijana Cobollija (6-1, 4-6, 6-1), i to nakon što je u jednom trenutku imao set i break prednosti. Također u ponedjeljak, ali u posljednjem kolu kvalifikacija, od hrvatskih tenisača igrao je i Frane Ninčević, ali ga je sa 6-1, 6-1 pobijedio Španjolac Carlos Sánchez Jover.

- Dojmovi se još nisu slegli, ali meni je jako drago što sam pobijedio ovako iskusnog igrača koji dugo igra na ovakvim turnirima. Hvala Hrvatskom teniskom savezu što mi je omogućio da igram na ovakvom turniru. A dalje... Cobolli je jako dobar igrač, čim je izbacio Ninu Serdarušića, ali ja kad izađem na meč, uvijek se nadam pobjedi - rekao je Prižmić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prižmiću je ovo bio tek sedmi profesionalni turnir u karijeri, ali prvi ovog ranga, ATP Challengera. Protiv 35-godišnjeg suparnika odigrao je hrabro i pokazao da je s razlogom jedna od najvećih nada hrvatskog tenisa. Trenutno 18. junior svijeta će u drugom kolu, u srijedu ili četvrtak, igrati protiv Talijana Cobollija.

Ajduković je, pak, stigao do pobjede protiv igrača rangiranog među stotinu najboljih na svijetu, što dovoljno govori o vrijednosti njegova uspjeha. Mager, 99. na ATP listi i lanjski polufinalist Zadra, nije imao mnogo šanse protiv raspoloženog Ajdukovića, koji mu je prepustio samo četiri gema. Ajduković, lanjski sudionik osmine finala ATP turnira u Umagu i trenutno 255. igrač na ATP listi, put u četvrtfinale tražit će preko pobjednika susreta Giustino - Piros.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio